Ερντογάν: Πολιτικά υποκινούμενη η δίωξη των ΗΠΑ κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας

Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν χθες, Πέμπτη, κατηγορίες σε βάρος του Ταγκλαγιάν και του Σουλεϊμάν Ασλάν, πρώην γενικού διευθυντή της τουρκικής, κρατικής τράπεζας Halkbank. Οι κατηγορίες αφορούν σε συνωμοσία με σκοπό να παρακαμφθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.

Οπως δήλωσε ο Ερντογάν, η Τουρκία έχει ενημερώσει την Ουάσινγκτον ότι δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις: "Αυτές οι κινήσεις είναι καθαρά πολιτικές", επεσήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: "Οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν την απόφαση αυτή, αναδίδεται μια περίεργη οσμή από την υπόθεση".

"Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα στις ΗΠΑ", τόνισε ο Ερντογάν.

"Μπορεί να είστε μεγάλο έθνος, όμως το να είσαι δίκαιο έθνος είναι κάτι άλλο. Ένα δίκαιο έθνος προϋποθέτει ότι το νομικό σύστημα λειτουργεί δίκαια", σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά στενό του συνεργάτη να κατηγορείται για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία προέκυψε μετά από έρευνα περί παράκαμψης των κυρώσεων από Τουρκοϊρανό έμπορο χρυσού.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photos/Ali Unal


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!