Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης η Σαμοθράκη - Υποχώρησε γέφυρα

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες μεταβαίνουν άμεσα στη Σαμοθράκη, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις πολιτικής προστασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν κυρίως από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Οι Γενικοί Γραμματείς συνοδεύονται από στελέχη των Υπηρεσιών, καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τους ορμητικούς χείμαρρους και τον ασυνήθιστο όγκο νερού που έπεσε στην Σαμοθράκη με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και να μετατραπεί το νησί σε ποτάμι, εκθεμελιώθηκε και υποχώρησε η γέφυρα στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Λακκώματος που συνδέει πλήθος χωριών και κυρίως τα νότια του νησιού με την υπόλοιπη περιοχή, παρασύρθηκαν και διαλύθηκαν δρόμοι, υποχώρησαν μαντρότοιχοι σπιτιών και πλημμύρισαν με τεράστιο όγκο νερού το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας, πλήθος σπιτιών και επιχειρήσεων.

Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική έχει λάβει 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων για τις οποίες έχει ανταποκριθεί σε όλες όσες μπορούσε να κάνει έργο, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που είναι τόσο πλημμυρισμένα τα πάντα γύρω τους που δεν έχουν που να ρίξουν από τις αντλίες το νερό που τραβούν από τα σπίτια…

Στο σημείο μεταβαίνουν με πλοίο προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής και δύο χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού.

Κύρια αποστολή τους πλέον αφού η μοναδική περίπτωση απεγκλωβισμού ήταν χθες το βράδυ και οι αντλήσεις έχουν ολοκληρωθεί, είναι η απομάκρυνση των φερτών υλικών και η διάνοιξη του οδικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά την μοναδική διάσωση που χρειάστηκε να γίνει, υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, υπερχείλισε η κοίτη ενός ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης και εκείνη την στιγμή ο οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, επιχείρησε να το διασχίσει, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα στα νερά και να εγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους έληξε επιτυχώς από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες σε ασφαλές σημείο.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!