Μοσκοβισί: Σκάνδαλο το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

Μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, τρία μνημόνια και ανηλεή επιβολή μέτρων εξόντωσης και εξαθλίωσης ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί παραδέχεται ότι ο τρόπος που πάρθηκαν αποφάσεις για την Ελλάδα, για τη μοίρα των Ελλήνων τις συντάξεις, τη δουλειά είναι σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera πως «είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

Ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, στην απάντησή του στην εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Nα σημειωθεί πως η συνάντηση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Τρίτη θα αποτελέσει ουσιαστικά την έναρξη των διαπργαματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!