ΔΕΘ: Στην Αριστοτέλους με μαύρα μπαλόνια οι ένστολοι

Εν ενεργεία και απόστρατοι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους και ξεκίνησαν την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αφού νωρίτερα πέρασαν από τις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου, κατέληξαν στην πύλη του υπουργείου όπου άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα, όπως "Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε". Στη συνέχεια αντιπροσωπία των ενστόλων, κατέθεσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 

Όπως δήλωσε ο Ιωάννης Κατσιαμάκας,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών "Δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Στις 20 Σεπτέμβρη θα πάμε στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ για να εξεταστεί το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την απόφαση και στη συνέχεια έχουμε πάρει απόφαση και θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια."

"Έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις μισθών 45%, δεν θα ανεχθούμε άλλες μειώσεις και διεκδικούμε το επάγγελμά μας να αναγνωριστεί ως ανθυγιεινό" τόνισε ο Τσαλής Δημήτρης, πρόεδρος πυροσβεστικών υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Κυράνης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος είπε: "Ζητάμε επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 όπως προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ. Διεκδικούμε επίσης την επαναφορά 2.250 οργανικών θέσεων που απολέσθησαν πριν 2 χρόνια μέσα σε μια νύχτα."

Οι ένστολοι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, διεκδικούν εκτός από τα παραπάνω, "Διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, ενίσχυση του αξιόμαχου των Υπηρεσιών, μέσω άμεσων προσλήψεων προσωπικού και χρηματοδότησης του προϋπολογισμό των Σωμάτων για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους, αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούν ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου".

 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Στην πλατεία Αριστοτέλους, έδωσε το παρών και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ενώ η πορεία των ενστόλων θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!