Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά, θα επιτραπεί σε γυναίκες να οδηγούν

Η Σαουδική Αραβία, η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει απαγορεύσει στις γυναίκες να οδηγούν, θα άρει τη συγκεκριμένη απαγόρευση, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

 

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Σαλμάν εξέδωσε ένα διάταγμα που επιτρέπει στις γυναίκες να αποκτήσουν άδειες οδήγησης.

 

Ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων των γυναικών διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την απαγόρευση, ενώ κατά καιρούς, γυναίκες στη χώρα είχαν αψηφήσει τον νόμο και είχαν πιάσει το τιμόνι, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα ή να φυλακιστούν.

 

Το διάταγμα που εκδόθηκε ορίζει πως θα σχηματιστεί μία υπουργική επιτροπή μέσα σε 30 ημέρες, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, και πως η σχετική εντολή (για άρση της απαγόρευσης) θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

 

«Το βασιλικό διάταγμα θα εφαρμόσει τις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης αδειών οδήγησης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες», ανέφερε το Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Το διάταγμα ανέφερε επίσης ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει «να εφαρμόζει και να τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές της Σαρία», ωστόσο δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες.

 

Με πληροφορίες από BBC

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!