Πεσκόφ: «Eσωτερική υπόθεση της Γερμανίας η άνοδος του AfD»

Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει το επιτυχές αποτέλεσμα του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, καθώς αυτό συνιστά εσωτερική υπόθεση των Γερμανών, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι στη Ρωσία αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ελάχιστη επιρροή.

«Αναμφίβολα φυσικά αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας. Ο πρόεδρός μας πάντα επισημαίνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό τις επιλογές που κάνουν οι ψηφοφόροι στη μία ή την άλλη χώρα και δεν θεωρεί σκόπιμο με κάποιο τρόπο να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου στην ερώτηση πώς σχολιάζει το ποσοστό που πήρε το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας σε άλλο ερώτημα σχετικά με τις προοπτικές που μπορούν να έχουν παρόμοια ακροδεξιά κόμματα στη Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά ότι η «διάταξη των πολιτικών κομμάτων» στη Ρωσία είναι αρκετά σταθερή, ότι υπάρχει το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» που κατέχει ηγετική θέση και πως υπάρχουν κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Ο αριθμός των κομμάτων στη χώρα μας είναι τεράστιος» είπε ο Πεσκόφ, για να προσθέσει ότι «στη χώρα μας η επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στο εκλογικό σώμα είναι ελάχιστη».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!