Βούτσης: θα βελτιωθεί η διάταξη για τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη

Ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τη ρύθμιση που επιτρέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και σε νέους 15 ετών. «Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά» σημείωσε και εκτίμησε ότι το επίμαχο ζήτημα «θα αποσαφηνιστεί απολύτως» στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα σημείωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική τροποποίηση προς την κατεύθυνση της θωράκισης του άρθρου.

«Το άρθρο θα ενισχυθεί και θα φωτιστεί από πολλές πλευρές» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου σε νέους 15 ετών υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των γονιών τους και σχετικής γνωμοδότησης επιτροπής που θα συσταθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέφυγε, πάντως, να πάρει θέση για τις έντονες πιέσεις που ασκεί η Ιερά Σύνοδος και το Άγιο Όρος προς τα κόμματα και τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Εξήγησε, μάλιστα, ότι δεν σχολιάζει για να μην επιβαρύνει το κλίμα προ της συζήτησης στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ταυτότητα φύλου θα διεξαχθεί παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση που θα κρατήσει για το θέμα λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Τη θέση του κόμματος αναμένεται, όμως, να διασαφηνίσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!