Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής η αλλαγή φύλου από τα 15

To  «πράσινο φως» έλαβε την Τρίτη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου» από την ηλικία των 15 ετών. 

Το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και συγκεκριμένα το μεσήμερι.

Τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και τόνισε χαρακτηριστικά:  «Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με απόφαση του ΔΣ του»/

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωδε ότι η Νέα Δημοκρατία επιφυλάσσεται και σημείωσε ότι οι βουλευτές της θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις, ενώ ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου,σημείωσε ότι ψηφίζουν υπέρ του νομοσχεδίου από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!