Πτήση τρόμου: Αεροπλάνο πραγματοποίησε "βουτιά" 20.000 ποδιών στον αέρα

"Ο πανικός κλιμακώθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς του προσωπικού που ούρλιαζε και είχε βάλει τα κλάματα, δείχνοντας σοκαρισμένο", δήλωσε στο CNN επιβάτης του αεροπλάνου μετά την ασφαλή του προσγείωση πίσω στο Περθ:

"Ελπίζαμε να μας καθησυχάσουν αλλά ήταν τόσο πανικόβλητοι που μας έκαναν να ανησυχήσουμε περισσότερο".

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει φαίνονται να απελευθερώνονται οι μάσκες οξυγόνου της πτήσης, καθώς μέλος του πληρώματος φωνάζει "επιβάτες καθίστε κάτω, επιβάτες καθίστε κάτω".

Δεδομένα από το Flightaware.com δείχνει το αεροσκάφος τύπου Αirbus A320, να πέφτει από τις 34.000 πόδια στις 10.000 μέσα σε ελάχιστα λεπτά΄. Η τακτική αυτή είναι συνήθης για τους πιλότους σε περιπτώσεις αποσυμπίεσης της καμπίνας.

 

Σύμφωνα με δήλωση της AirAsia στο CNN, η πτήση εξετράπη λόγω "τεχνικού προβλήματος": "Οι πιλότοι μας προσγείωσαν το αεροσκάφος με ασφάλεια, ακολουθώντας τις διεθνώς προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για τη συμπεριφορά του πληρώματος, ενώ και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχες κατηγορίες.

Πηγή:CNN, Φωτογραφία:Channel 9 via AP


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!