Ανάπλαση πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά: Γυρίζει σελίδα ο Δήμος Παύλου Μελά και η Δυτική Θεσσαλονίκη! 27 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους φορείς της πόλης

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Ανάπλαση πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά:
Γυρίζει σελίδα ο Δήμος Παύλου Μελά και η Δυτική Θεσσαλονίκη!
27 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους φορείς της πόλης


Μακριά από άσφαιρα πυρά, παρηκμασμένες αντιλήψεις και πρακτικές, με τη σοβαρότητα, τη σύνεση και τον ορθολογισμό να επικρατούν σε κάθε βήμα αυτής της  πρωτόγνωρης διαδικασίας απόδοσης μεγάλου δημόσιου χώρου στους πολίτες, ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρά πλέον και στη Διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και την κοινωνία, για τους ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και η Δυτική Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα!
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17.00, μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ξεκινά ο ανοιχτός διάλογος με την τοπική κοινωνία και την πόλη ευρύτερα, για το μέλλον του πολύτιμου πράσινου δημόσιου χώρου, του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.
Ανάμεσα στα βήματα αυτού του διαλόγου περιλαμβάνονται ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συλλογικών οργάνων, καταγραφή των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων, ημερίδες - στρογγυλά τραπέζια και συναντήσεις με συλλογικούς φορείς, κινήματα αλλά και απλούς πολίτες.
Με επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, θα παρουσιαστούν οι κατευθυντήριες επιλογές του στρατηγικού σχεδιασμού, τα βασικά χαρακτηριστικά των μελετών της πρώτης φάσης ανάπλασης του χώρου καθώς και άλλες δράσεις - ενέργειες που έχει αναλάβει ο Δήμος και που υπηρετούν την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα απέναντι στη μεγάλη αυτή πρόκληση.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και τα υπηρεσιακά στελέχη θα καταγράψουν παρατηρήσεις, ιδέες και προτάσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν.


ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τον Ιούλιο του 2017 όλους όσους συνέβαλαν ώστε να αποδοθεί το σύνολο του χώρου, να αποφευχθεί η τσιμεντοποίηση και να ξεκινήσει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, η δημιουργία ενός πνεύμονα αναψυχής, πρασίνου και ψυχαγωγίας για τους πολίτες.
Τρεις σημαντικές ημερομηνίες προστέθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017, στο χρονολόγιο της ιστορίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κορυφαίου θεσμού της τοπικής Δημοκρατίας, καθώς ψηφίστηκαν δύο φορές οι προτεινόμενες συμβάσεις για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 30ης Αυγούστου, παρουσιάστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους πολίτες, ο σχεδιασμός της ανάπλασης, από την ομάδα έργου του στρατοπέδου.

•Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, η σύμβαση παραχώρησης κατά χρήση συνολικής έκτασης 332.103,98 τ.μ. του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Παύλου Μελά για ενενήντα εννέα (99) έτη.

•Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάστηκε το Σχέδιο Ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά από τους
-Σαράντη Καρβουνίδη, πολιτικά υπεύθυνο, επικεφαλή της επιτελικής ομάδας έργου, Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ΄΄Ξεκάθαρη βούληση της σημερινής Διοίκησης και του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, είναι να λειτουργήσει το πρώην στρατόπεδο ως υπερτοπικός πόλος πρασίνου, ελεύθερων χώρων, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, με επαναχρησιμοποίηση των σημαντικότερων παλιών στρατιωτικών κτηρίων΄΄ και υπενθύμισε τη σημαντική συμβολή των πρώην δημάρχων Διαμαντή Παπαδόπουλου, Σάββα Σερασίδη και τις ενέργειες του σημερινού Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για την παραχώρηση και αξιοποίηση του στρατοπέδου.
-Παρασκευή Κούρτη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία της διαδικασίας παραχώρησης αλλά και των εργασιών ολοκλήρωσης της μελετητικής ωριμότητας και εκπλήρωσης των προϋποθέσεων χρηματοδότησης του έργου για ένταξη στο πλαίσιο της ΟΧΕ - ΒΑΑ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση – Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη).
-Πρόδρομο Νικηφορίδη, Επιστημονικό συνεργάτη του Δημάρχου, ο οποίος συνέδεσε τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά με τη νεότερη γενιά τονίζοντας ότι ΄΄Οι νέοι θα αναζητήσουν με την ορμή που διαθέτουν, λύσεις και διεξόδους στην καθημερινότητά τους, θα διερευνήσουν τα δικά τους μονοπάτια. Το ΜΠΠΜ ένα καταφύγιο για όλους, μια στέγη δημιουργίας και έκφρασης, χώρος εκμάθησης και κοινωνικοποίησης΄΄.

•Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017
Ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά
A) Ανάκληση των υπ΄ αριθμ. 354 και 355/2017 αποφάσεων Δ.Σ. και
Β) Έγκριση της σύμβασης παραχώρησης κατά χρήση συνολικής έκτασης 332.103,98τ.μ. του πρώην Στρατοπέδου “Παύλου Μελά” στο Δήμο Παύλου Μελά για ενενήντα εννέα (99) έτη με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας της κυριότητας ογδόντα τριών (83) διαμερισμάτων κυριότητας του Δήμου Παύλου Μελά, σύμφωνα με το άρθρο 118 του Ν. 4488/τ.Α΄/13.09.2017.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT
Η μετατροπή του στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, αποτελεί μια καλή πρακτική επανάχρησης πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις και αυτό θα παρουσιαστεί στην Ημερίδα που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACTMAPS, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στις Σέρρες.
Ο Δήμος Παύλου Μελά θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλή της ομάδας έργου Σαράντη Καρβουνίδη, ενώ θα μιλήσουν η Παρασκευή Κούρτη και ο Αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης με θέμα ΄΄Δήμος Παύλου Μελά: Πρωτεύουσα περιοχή πρασίνου΄΄.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!