Μητσοτάκης: Η γενιά των 360 ευρώ είναι δημιούργημα του Αλέξη Τσίπρα

Συγκεκριμένη πρόταση για το πού πρέπει να κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα, εφόσον επιτευχθεί, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για πολιτική αλλαγή, αλλά σημείωσε: «Δεν μας αρκεί να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Δεν θέλουμε μόνο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κερδίσει η ΝΔ. Ζητάμε τη θετική στήριξη των πολιτών. Ζητάμε την εμπιστοσύνη τους».

Καθησύχασε μάλιστα ότι «έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν. Έχουμε μάθει κι από τα δικά μας λάθη κι από τα λάθη των άλλων» και συμπλήρωσε: «Δεν ερχόμαστε για να κάνουμε τα ίδια, αλλά για να κάνουμε την διαφορά. Με ένα σχέδιο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρησε ως «μύθο» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την επίτευξη υπερπλεονάσματος.

«Το υπερπλεόνασμα είναι η ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης: Προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας» είπε και πρόσθεσε: «Σταματήστε να πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα για το υπερπλεόνασμα γιατί το κλέβετε από τους συνεπείς φορολογούμενους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για το πού πρέπει να κατευθυνθεί εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, κάτι το οποίο χαρακτήρισε πιθανόν λόγω της υπερφορολόγησης των πολιτών. «Οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους, στην κοινωνία μέσω επιστροφής φόρων & στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων» είπε και πρόσθεσε:

«Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: Να δώσει ένα μέρος του υπερπλεονάσματος ως εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χωρίς συνοχή, σχέδιο και πυξία η κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «απροετοίμαστη» και για έναν πρωθυπουργό «που άγεται και φέρεται από μία μόνη αγωνία. Το να μείνει στην εξουσία. Μια κυβέρνηση χωρίς καμία συνοχή, κανένα σχέδιο και κανένα στόχο. Μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα».

«Οπως αποδεικνύεται περίτρανα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Δεν είχε το 2015 όταν ταυτίστηκε με τον ανεκδιήγητο κ. Βαρουφάκη. Δεν είχε όταν αποφάσισε να υπογράψει τα αχρείαστα Μνημόνια. Δεν έχει σήμερα που πειθαναγκαστικά και στο παρα-πέντε εφαρμόζει κάποια μέτρα, ανερμάτιστα, χωρίς συνοχή, απλώς και μόνο για να νέμεται την εξουσία» υπογράμμισε.

Από το 2019 ξεκινά νέο μνημόνιο

Τόνισε ακόμη ότι η περίφημη έξοδος στις αγορές είναι ένα άδειο κοστούμι ενώ χαρακτήρισε επίσης «μύθο» το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

«Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο, ήδη από την 1.1.2019 ξεκινά ένα τέταρτο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ, με νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και με νέα, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Είναι τα μέτρα Τσίπρα-Καμμένου. Τα μέτρα που τραυματίζουν και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» είπε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να προσθέσει: «Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Τα πλεονάσματα αυτά αποτελούν το τίμημα της δικής του αναξιοπιστίας. Μόνο που αυτή την αναξιοπιστία την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Η σκληρή και αμείλικτη αλήθεια είναι ότι από τα Μνημόνια θα βγαίναμε οριστικά στις αρχές του 2015, αν την κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχαν ριξει με πρόσχημα την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τότε συνοδοιπόροι τους».

Οι πολίτες ζητούν αλλαγή

«Oι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή. Mε απλά λόγια: οι Ελληνίδες & οι Έλληνες απαιτούν να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι κανονική μια χώρα όταν οι πολίτες της αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους με τις υποχρεώσεις τους να ξεπερνούν τα 130 δις» τονίζει και προσθέτει «δεν είναι κανονική μια χώρα αυτή στην οποία κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτυ με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και πολιτών.»

Κυνική, προκλητική και ανήθικη διακυβέρνηση

Μάλιστα επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και μετά παίζει θέατρο ότι νοιάζεται γι’ αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα μια χώρα φτωχοποιημένη, απελπισμένη, εξαντλημένη, όπου οι περισσότεροι αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά».

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, «ο στόχος κάθε σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι ο περιορισμός των πλεονασμάτων, όχι η αύξησή τους. Ιδιαίτερα όταν αυξάνουμε τεχνητά και άδικα το πλεόνασμα με ανελέητη υπερφορολόγηση και στάση πληρωμών του κράτους προς τους πολίτες». Για να προσθέσει: «Αλλά και εδώ τον πρώτο λόγο έχει ο λαϊκισμός. Ο κ. Τσίπρας, αφού πρώτα διέλυσε την ελληνική κοινωνία με μια πρωτοφανή επιδρομή φόρων, έχει το θράσος να πανηγυρίζει και πάλι επειδή θα επιστρέψει κάποια χρήματα σε λίγους συμπολίτες μας. Την ίδια ώρα που σχεδόν 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. Δεν πρόκειται απλώς για κυνισμό, αλλά για προκλητική και ανήθικη διακυβέρνηση».

Η ανανέωση της ΝΔ θα προχωρήσει

Με φόντο την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο ήδη εντάχθηκαν περίπου 100 νέα πρόσωπα μέσω του μητρώου στελεχών, αλλά και τις μουρμούρες των παλαιότερων βουλευτών και στελεχών για πιθανό παραγκωνισμό τους από την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε να πατάξει εν τη γενέσει τους τα όποια φαινόμενα εσωστρέφειας υποβόσκουν σε εσωκομματικό επίπεδο. Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωκομματικό της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα, ούτε -πόσο μάλλον- για τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Και αυτό είναι τελικά σε όφελος όλων μας».

Υπενθύμισε ότι η ανανέωση «είναι η εντολή που εγώ έλαβα όταν εκλέχτηκα αρχηγός από τη βάση» και ξεκαθάρισε ότι «η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει. Το κόμμα θα συνεχίσει να διευρύνεται και να μεγαλώνει. Γιατί αυτό ζητά από εμάς η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας την οποία πρέπει να εκφράσουμε».

Αναγκαία η αναβάθμιση των F-16, αλλά θέλουμε διευκρινίσεις

Για τα F-16 ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η αναβάθμιση των μαχητικών μας αεροσκαφών είναι απολύτως αναγκαία. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την παράταξη της ΝΔ.

Ωστόσο σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί μέχρι τώρα το ζήτημα η κυβέρνηση γεννά πολλά ερωτήματα.

«Οι Έλληνες πολίτες έμαθαν τι θα συμβεί όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά από τον πρόεδρο Τραμπ. Το ίδιο κι εμείς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είχαμε και δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση για το τι θα συμβεί. Και αυτό δείχνει πώς χειρίζεται η ερασιτεχνική παρέα του Μαξίμου ακόμη και ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας διευκρινίσεις:

  • «Πόσο τελικά θα είναι το ύψος της δαπάνης; 2,4 δισεκατομμύρια είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, χωρίς να τον διορθώσει κανείς. 1,1 λέει ο κ. Καμμένος.
  • Πόσα αεροσκάφη θα αφορά;
  • Πότε θα παραδοθούν τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη;
  • Θα υπάρξουν εργασίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Πόσες και ποιες;
  • Ποιοι είναι οι όροι αποπληρωμής τους;
  • Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά; Τα αντισταθμιστικά κατά το παρελθόν αποτέλεσαν πεδία αδιαφάνειας και σκανδάλων. Σήμερα ποιος θα μας ενημερώσει λεπτομερώς τι περιλαμβάνουν;»

Μέσα σε ένα χρόνο εκθείασε και Κάστρο και Τραμπ!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι στο ζήτημα της Σούδας, προτιμά τις ετήσιες ανανεώσεις αντί να υπογράψει μία πολυετή συμφωνία με τα μεγαλύτερα δυνατά ανταλλάγματα για τη χώρα μας επειδή «Για τον απλό λόγο, ότι οι ετήσιες ανανεώσεις δεν χρειάζονται έγκριση της Βουλής, ενώ η πολυετής συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το εθνικό κοινοβούλιο. Και ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να μπει σε μια τέτοια δοκιμασία».

Οπως είπε μάλιστα «ως γνωστόν ο ίδιος δεν φοβάται, ούτε ντρέπεται τη μια να συκοφαντεί κάποιον και την άλλη να τον κολακεύει. Μέσα σε ένα χρόνο εκθείασε και τον Φιντέλ Κάστρο στην κηδεία του και τον κύριο Τραμπ, και τους δύο για το καλό της ανθρωπότητας. Τόση συνέπεια. Φοβάται όμως όλους όσοι ζουν ακόμα με τις αναμνήσεις των διαδηλώσεων έξω από την αμερικανική πρεσβεία».

Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί κατάλυση του κράτους δικαίου

Για τα θέματα ασφάλειας του Πολίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα δεχθεί να ξαναγίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. «Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ας γνωρίζουν ότι οι απόψεις μας είναι πλειοψηφικές» σημείωσε. Ενώ ως προς τα ζητήματα που αφορούν στην μεταναστευτική πολιτική και στην πολιτική φύλαξης των συνόρων, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο.

«Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Νέα γκέτο ανομίας δημιουργούνται στη Δυτική Αθήνα. Και σε αυτό θα είμαι απόλυτος. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του κράτους δικαίου. Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας που πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τους συμπολίτες μας που αισθάνονται ανυπεράσπιστοι».

Σε μια εμφανώς ειρωνική αναφορά για την τακτική Τσίπρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Δεν ανακαλύψαμε την ΕΕ το 2016 και την Αμερική το 2017.Είμαστε η μεγάλη υπεύθυνη &προοδευτική παράταξη που θα βγάλει την χώρα από την κρίση».

Το άγχος επιβίωσης μιας ανήθικης κυβέρνησης

Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου στις ΗΠΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε ξανά το πάγιο αίτημα των Ελλήνων ομογενών να μπορούν - όσοι έχουν το δικαίωμα - να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους.

«Αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε όχι μόνο στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και στους 430 χιλιάδες συμπολίτες μας που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Τα ελάχιστο που τους οφείλει το ελληνικό κράτος είναι να τους δώσει τη δυνατότητα να μπορούν να ασκούν το αυτονόητο δημοκρατικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι κατέθεσε προχθές ξανά την πρόταση νόμου μας για να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό. Μια πρόταση νόμου που κυβέρνηση έχει αρνηθεί εδώ και ενάμιση χρόνο να συζητήσει.

«Δεν μπορεί όμως το άγχος πολιτικής επιβίωσης μιας ανήθικης κυβέρνησης, να στερεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας» είπε με έμφαση.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!