38 τραυματίες στην Καταλονία - Η δήμαρχος της Βαρκελώνης ζητά παραίτηση Ραχόι για τη βία εναντίον των πολιτών

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία δήλωσαν ότι υπάρχουν 38 τραυματίες, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μικροτραυματισμούς.

 

 Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί "αδικαιολόγητη χρήση βίας," ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.

 

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο περιέγραψε την αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας ως "ανάλογη των περιστάσεων και επαγγελματική," αναρτώντας ένα βίντεο με αστυνομικό που βοηθούσε έναν πατέρα και το παιδί του, στην περιοχή της Καταλονίας.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!