Ο Γιούνκερ κλείνει την πόρτα στην Καταλονία: Δεν θέλω μια Ευρώπη 98 κρατών


Ο επικεφαλής της Κομισιόν αρνείται διαμεσολάβηση και εξηγεί γιατί

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής μεσολάβησης στο θέμα της Καταλονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν θέλω μια Ευρώπη 98 κρατών".

Ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί ανεξάρτητη Καταλονία, λέγοντας ότι αν επιτραπεί στην Καταλονία να ανεξαρτητοποιηθεί, σε 15 χρόνια η Ε.Ε. θα αποτελείται από 98 κράτη. «Είναι σχετικά δύσκολο με 28, θα δεν είναι εύκολο με 27, αλλά με 98 νομίζω ότι θα ήταν αδύνατο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τελετή στο Λουξεμβούργο.

Ξεκαθάρισε δε ότι η Επιτροπή δεν παρεμβαίνει "και δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει σε τέτοιου είδους θέματα, παρόλο που πολλές φωνές στην Καταλονία και σε άλλες χώρες το ζήτησαν".

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν πολύ από τυχόν αποσχίσεις, καθώς γνωρίζουν ότι μια  διαμεσολάβηση στην περίπτωση της Καταλονίας θα ήταν ένα επικίνδυνο προηγούμενο και όλοι όσοι αναζητούν ανεξαρτησία ή μεγαλύτερη αυτονομία θα επιζητούσαν την ίδια πορεία.

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!