Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα - Τι εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τιμωρήθηκε τελικά η Κατερίνα Παπακώστα, μετά την αναπάντεχη στήριξη στον Πάνο Καμμένο χθες στη Βουλή. Η διαγραφή της έγινε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, όπου η κ.Παπακώστα παρέκκλινε της κομματικής γραμμής, υποστηρίζοντας πως ορισμένες διατάξεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

 

Αυτό που φέρεται να ενόχλησε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα, μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

 

«Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», είπε η κ.Παπακώστα κάτι που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» προς τον Αδωνι Γεωργιάδη και στήριξης τον Πάνο Καμμένο. Και η Κατερίνα Παπακώστα συνέχισε λέγοντας πως ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

 

Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να έλαβε την τελική του απόφαση για διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.

 

Σύμφωνα δε με το real.gr η Κατερίνα Παπακώστα έφτασε από χθες το βράδυ ένα βήμα πριν τη διαγραφή.

 

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στη ΝΔ σήμανε συναγερμός αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα θόλωνε την γραμμή της ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές του Μοσχάτου. Εξάλλου είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο με πρωταγωνιστή πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη που της είχε στοιχίσει την θέση από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως και μίλησε και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ζητώντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

 

Με την Κατερίνα Παπακώστα μίλησε κατά τις ίδιες πληροφορίες και στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ ο οποίος της μετέφερε  πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή.

 

Η βουλευτής της Β΄ Αθήνας προχώρησε σε δήλωση:

 

Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν: Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!