Ο Δαίδαλος επιμένει: Χαλάζι σε Μαραθώνα, Φθιώτιδα και Κατάκολο

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας και η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Χαρακτηριστικά το χαλάζι στρώθηκε στο οδόστρωμα καθιστώντας δύσκολη και επικίνδυνη την κίνηση σε αυτό.

Λίγο αργότερα στο 160ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα έγινε ανάσχεση των οχημάτων, από την Τροχαία μέχρι να παρουσιαστεί ύφεση του φαινομένου.

Στα "λευκά" ντύθηκε από το χαλάζι και το λιμάνι στο Κατάκολο ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στον Μαραθώνα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καταγραφή των ζημιών στα θερμοκήπια που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, αναμένεται βελτίωση του καιρού αρχικά στη βόρεια χώρα και έως το βράδυ στην κεντρική και νότια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πέρας της ημέρας μόνο στο νότιο Αιγαίο, την νότια Πελοπόννησο, και την Κρήτη.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω *Βουλιαγμένη *Γλυφάδα *Εκάλη *Ζωγράφου *Ηλιούπολη *Ίλιον *Καλλιθέα *Κέντρο *Κηφισιά *Κορωπί *Μαρούσι *Μέγαρα *Νέα Μάκρη *Πειραιάς *Πεντέλη *Περιστέρι *Σαρωνίδα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 

*Ασβεστοχώρι *Εύοσμος *Θέρμη *Κέντρο *Κύμινα *Λαγκαδάς *Νέα Μηχανιώνα *Πανόραμα *Σίνδος *Χαλκιδική *Ωραιόκαστρο

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που το βράδυ θα περιοριστούν στην Πιερία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αλεξανδρούπολη *Βέροια *Δράμα *Έδεσσα *Καβάλα *Καστοριά *Κατερίνη *Κιλκίς *Κοζάνη *Κομοτηνή *Νάουσα *Ξάνθη *Ορεστιάδα *Σέρρες *Φλώρινα

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μειωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

*Ζάκυνθος *Ηγουμενίτσα *Ιωάννινα *Καλαμάτα *Κέρκυρα *Κεφαλλονιά *Λευκάδα *Μεσολόγγι *Ναύπακτος *Πάτρα *Πρέβεζα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αράχωβα *Βόλος *Θήβα *Λαμία *Λάρισα *Λιβαδειά *Καρδίτσα *Κόρινθος *Ναύπλιο *Τρίκαλα *Τρίπολη *Χαλκίδα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες

*Άγιος Νικόλαος *Αμοργός *Άνδρος *Ηράκλειο *Μήλος *Μύκονος *Νάξος *Πάρος *Ρέθυμνο

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*Ικαρία *Κως *Λήμνος *Μυτιλήνη *Ρόδος *Σαμοθράκη *Σάμος *Χίος


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!