Οι Καταλανοί φωνάζουν κατά της ανεξαρτησίας -Μαζική πορεία υπέρ της ενότητας στη Βαρκελώνη [εικόνες & βίντεο]
Στους δρόμους έχουν βγει ξανά χιλιάδες πολίτες στη Βαρκελώνη, όπου γίνεται πορεία υπέρ της ισπανικής ενότητας και κατά της απόσχισης.
Η κινητοποίηση γίνεται μία ημέρα μετά την επίσημη άρσης της αυτονομίας της Καταλονίας, καθώς πλέον η ισπανική κυβέρνηση έχει αναλάβει την απευθείας διακυβέρνησης της περιφέρειας. Σύμφωνα με την αστυνομία, στους δρόμους έχουν βγει περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι. Κρατούν σημαίες της Ισπανίας και της ΕΕ και πλακάτ που γράφουν «De Todos» (ανήκει σε όλους μας).
Πολλοί ζητούν τη φυλάκιση του Κάρλες Πουτζδεμόντ, του ηγέτη της Καταλονίας που αποπέμφθηκε. «Είμαι έξαλλη με αυτό που κάνουν στη χώρα που έχτισαν οι παππούδες μου», δήλωσε στο AFP η Μαρίνα Φερνάντεζ. Η 19χρονη υποστήριξε ότι στην πόλη της, τη Χιρόνα, δεν μπορεί να μιλήσει για ενότητα, ούτε καν να βγει από το σπίτι της με ισπανική σημαία. Η Φλορ Πένα, μία 59χρονη, χαρακτήρισε ντροπιαστικές τις ενέργειες του «στρατοπέδου» της απόσχισης. «Είναι παράνομο αυτό που έχουν κάνει. Είναι δικτάτορες», είπε από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ανχελ Γκαρσία Αλκάλα.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EFE
Πηγή: www.iefimerida.gr
