Κακουργηματικές διώξεις για τα βλαστοκύτταρα

Οι διώξεις βαραίνουν συνολικά 19 πρόσωπα, κυρίως υπεύθυνους της εταιρείας Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Stem – Health Hellas καθώς και νόμιμους εκπροσώπους του Ομίλου Υγεία, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση έως το 2013. Τα αδικήματά που κατάληξαν οι εισαγγελικές αρχές είναι αυτά της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

Ο έλεγχος της ελληνικής Δικαιοσύνης, ξεκίνησε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά από το Συνήγορο του Καταναλωτή, ενώ -κατά πληροφορίες- στη δικογραφία περιλαμβάνεται και έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με την οποία η εταιρία δεν είχε σχετική αδειοδότηση από το υπουργείο Υγείας. 

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή οδήγησε τις εισαγγελικές αρχές στο να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα τόσο για να ελέγξουν και άλλες αντίστοιχες εταιρίες, αλλά και σε βάρος υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, με το σκεπτικό ότι δεν άσκησαν τον εποπτικό ρόλο με τον οποίο ήταν επιφορτισμένοι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν παράλληλα πως χιλιάδες γονείς παραπλανήθηκαν από τους υπευθύνους της εταιρίας, προκειμένου να πληρώσουν αδρά για τη συντήρηση βλαστοκυττάρων των παιδιών τους επί μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βεβαιότητα ότι μελλοντικά το υλικό να είναι αξιοποιήσιμο, δίχως όμως αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί επιστημονικά.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!