Εξεταστική: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί εμπλεκομένων στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας

Την πρόταση για το άνοιγμα των λογαριασμών κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να περιμένει άλλο τη Δικαιοσύνη που κινείται «με τον αραμπά» σε όλες τις υποθέσεις αλλά έσπευσε να δράσει - όπως είπε ο κ. Λάππας - μόνο σε περιπτώσεις όπως η αποφυγή κατάθεσης Πόθεν Έσχες από τους δικαστές. «Δεν πρέπει να αναμένουμε καμία απόφαση κανενός δικαστικού οργάνου ή δικαστικού λειτουργού. Μπορούμε να το κάνουμε τώρα, με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής Επιτροπής, ως ανακριτική πράξη» ξεκαθάρισε ο κ. Λάππας.

Η πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των βουλευτών που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή και πλέον στην επόμενη συνεδρίαση απομένει να καταρτιστεί ο κατάλογος των προσώπων των οποίων θα ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Το άνοιγμα θα αφορά κατ'αρχήν όλα τα μέλη του τελευταία Διοικητικού Συμβουλίου, που διαδέχθηκε τον πρόεδρο Ανδρέα Μαρτίνη στο «Ερρίκος Ντυνάν» και αποφάσισε την μεταβίβαση του νοσοκομείου σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!