Ένωση Γονέων Θέρμης & Ομοσπονδία Ενώσεων Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας: Κινητοποιήσεις για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο δήμο ΘέρμηςΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ                                            ΑΡΙΘ. ΕΞΕΡΧ. ΕΓΓΡΑΦΟΥ: 166
MΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ                                      ΘΕΡΜΗ 11/10/2017
ΕΔΡΑ: ΘΕΡΜΗ Α.Μ.: 255/2013                           
Τ.Κ. 57001 Τ.Θ.903 (ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ)                         
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝ.:
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος, 6937046212
Σαββοπούλου Φωτεινή,  Γεν. Γραμ.6948211580
Ε-MAIL: enosi.sgkmm.thermis2013@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να λυθεί εδώ και τώρα  το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών!
Το ΔΣ της Ένωσης συλλόγων γονέων μαθητών και μαθητριών του Δήμου Θέρμης καλεί όλους τους συλλόγους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν

την Πέμπτη 12/10  στις 7:45 πμ στο ΓΕΛ Βασιλικών  

τη Δευτέρα 16/10 στις 7:45 πμ στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας 

και με αίτημα την άμεση επίλυση του ζητήματος της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών!

Η κινητοποίηση αυτή αποφασίστηκε χθες στη σύσκεψη που κάλεσε η Ένωση Γονέων και στην οποία συμμετείχαν, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, εκπρόσωποι μαθητών από το Λύκειο Βασιλικών, ο Δήμος Θέρμης και εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε βρίσκοντας  τα σχολεία του Δήμου μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Παρά το γεγονός ότι πέρασε ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τα υπομνήματα, τις συσκέψεις και τις διαβεβαιώσεις το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
Πατώντας στην Κοινή Υπουργική Απόφασης 24001/2013,  η Περιφέρεια καταργεί  μια σειρά από δρομολόγια που μετέφεραν μαθητές και καλεί πλέον τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.
Τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούσαν τους μαθητές που μετακινούνταν 1. από Σουρωτή και  Αγ. Παρασκευή προς το ΓΕΛ Βασιλικών 2. από Σουρωτή, Αγ. Παρασκευή, Ταγαράδες, Ρύσιο προς ΕΠΑΛ Βασιλικών 3. Από Ν.Ραιδεστό προς ΕΠΑΛ Βασιλικών 4. από Καρδία προς το 1ο ΓΕΛ Μίκρας, 5. από Πλαγιάρι στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, 6. από το Νέο Ρύσιο στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας.
Επισημαίνουμε ότι οι δρόμοι που συνδέουν τους τόπους κατοικίας των μαθητών με τα σχολεία δεν έχουν πεζοδρόμια, είναι ταχείας κυκλοφορίας και έχουν αυξημένη κίνηση οχημάτων οπότε η μετακίνηση των παιδιών σε αυτούς με τα πόδια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
 Τέλος τα υπάρχοντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν κάποιες από αυτές τις γραμμές είναι πολύ λίγα μ’ αποτέλεσμα τις ώρες άφιξης και αποχώρησης των μαθητών να μην μπορούν να μεταφέρουν όλους τους μαθητές με ασφάλεια. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι μαθητές θα φτάνουν στον προορισμό τους ακόμη και μετά από 2 ώρες!!! Εξάλλου από τον ΟΑΣΘ δεν υπάρχει  καμιά δέσμευση για επιπλέον δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές.
Απαιτούμε και στις γραμμές αυτές να ξαναμπούν μαθητικά δρομολόγια που θα εξασφαλίζουν ότι κανένας μαθητής δε θα μεταφέρεται όρθιος.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή προβάλλει η κάθετη αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει τα δικαιώματα στη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών  μας.
Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος η μεταφορά των μαθητών, με πρόσχημα μάλιστα την υποτιθέμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή λεφτά βρίσκονται για να χρηματοδοτηθούν με διάφορους τρόπους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η μεταφορά των παιδιών δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς ούτε να αφήνεται στο έλεος των ιδιωτών. Η πρόσβαση στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών και για αυτό το λόγο προετοιμαζόμαστε τις επόμενες μέρες για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Απαιτούμε με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών μας.
Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Για την Ένωση Γονέων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τριανταφυλλίδης Γεώργιος

Σαββοπούλου Φωτεινή
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!