Ποιο είναι το κινητό με την καλύτερη κάμερα;

Τα κινητά έχουν φτάσει πλέον σε σημείο που εξομοιώνουν λειτουργίες πανάκριβων DLSR φωτογραφικών μηχανών και τακτικές που βελτιώνουν το αποτέλεσμα σε σημείο που εκπλήσσουν. Από τα διάφορα φίλτρα, τους αισθητήρες που συνεργάζονται με λειτουργικά και τις εξελιγμένες επιλογές πλέον που δίνονται στον χρήστη, ο καθένας μπορεί με μερικά απλά βήματα να δημιουργήσει τη φωτογραφίες που προκαλούν θαυμασμό.

Χθες, η Google παρουσίασε το νέο Google Pixel 2 και εστίασε ιδιαίτερα στην κάμερα του τηλεφώνου, η οποία σύμφωνα με το site DxOMark, που δοκιμάζει τις φωτογραφικές κάμερες των κινητών και όχι μόνο, αποτελεί το κινητό με την καλύτερη κάμερα.



Συγκεκριμένα, το DxO πριν μερικές ημέρες είχε χαρίσει εκπληκτικά σκορ στις κάμερες των νέων Galaxy Note8 και iPhone 8 Plus, όμως το Pixel 2 κατάφερε και τα ξεπέρασε.

Η νέα κάμερα των 12MP διαθέτει sensor 1/2.6" πίσω από διάφραγμα f/1.8. Πλέον διαθέτει dual pixel autofocus και οπτικό σταθεροποιητή, που αποτελούν δυο σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο.

Στο φως της ημέρας, διαθέτει εκπληκτική λεπτομέρεια, πιστότητα στα χρώματα και δυναμικό εύρος. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, διατηρεί εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ διακρίνονται και οι επιδόσεις του με τη χρήση flash.



Η μονή κάμερα απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για το bokeh εφέ, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται πιο εύκολα για τα μοντέλα με τις δύο κάμερες, αλλά το Pixel 2 τα καταφέρνει και εκεί πολύ καλά, αλλά ακόμα δεν μπορεί να φτάσει τις επιδόσεις του iPhone 8 Plus στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο βίντεο καταφέρνει να φτάσει τους 96 πόντους (στα 100). Γρήγορο, ομαλό και σταθερό autofocus με εντοπισμό αντικειμένου με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην λεπτομερή λήψη και στη μείωση θορύβου. Η βελτίωση του video stabilization επίσης βοηθά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα κινητά που έχουν τα υψηλότερα σκορ στο DxOMark, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι αφορά τις δυνατότητες φωτογραφικών λήψεων και βίντεο των κινητών.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!