Τροποποίηση των προϋποθέσεων δανεισμού των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης

Το ενδεχόμενο τροποποίησης των προϋποθέσεων δανεισμού των ΟΤΑ, ώστε να μπορούν να συνομολογούν δάνεια με πιστωτικά ιδρύματα δήμοι και περιφέρειες που σήμερα δεν έχουν αυτήν την ευχέρεια, εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο, παρουσία του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Θραψανιώτη.

Ο κ. Καλαντζάκης έθεσε το θέμα, καθώς ο δήμος του αδυνατεί, βάσει των υφιστάμενων ορίων, να αξιοποιήσει, μεταξύ άλλων, τον ευνοϊκό δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού.

Σημειώνεται, ότι οι προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης για τον δανεισμό των δήμων και των περιφερειών (άρθρο 264, Ν. 3852/10) είναι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης να μην υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών εσόδων τους και το συνολικό χρέος να μην υπερβαίνει το 60% των συνολικών εσόδων τους.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!