Νότης Μαριάς: Καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό της ΕΕ που χρηματοδοτεί Τουρκία και Αλβανία

Στρασβούργο, 25/10/2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς: Καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό της ΕΕ που χρηματοδοτεί Τουρκία και Αλβανία

Προϋπολογισμό της φτώχειας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό της ΕΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 24/10/2017.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», διαφώνησε με τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, αφού πέραν των άλλων δίνει χρήματα στην Τουρκία και στην Αλβανία.
Ο Νότης Μαριάς, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:«Ξανά στο ίδιο έργο θεατές, σε έναν Προϋπολογισμό λιτότητας, σε έναν Προϋπολογισμό, που στηρίζει τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή. Έναν προϋπολογισμό που δεν διαθέτει κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για το χτύπημα της φτώχειας, δεν διαθέτει κονδύλια για την ανάπτυξη. Έναν προϋπολογισμό που δεν ξεπερνά τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που ο κύριος Ντράγκι, έχει διαθέσει μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ».
«Αντιλαμβάνεστε ότι η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να προχωρήσει», είπε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε καταγγέλλοντας το  γεγονός ότι με  τον συγκεκριμένο Προϋπολογισμό «δίνονται χρήματα στην Τουρκία, μια χώρα η οποία κατέχει το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια χώρα η οποία απειλεί την Ελλάδα, μια χώρα η οποία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο», αλλά και το γεγονός ότι «δίνονται χρήματα στην Αλβανία, η οποία καταπιέζει την Ελληνική Εθνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, που γκρεμίζουν τα σπίτια της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας».
«Πως είναι δυνατόν να δώσουμε χρήματα στον Ερντογάν, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιθετικός;» αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νότης Μαριάς και ολοκλήρωσε «Είναι δυνατόν να ψηφίσουμε έναν τέτοιο Προϋπολογισμό;»

Επισυνάπτεται το βίντεο της ομιλίας του Νότη Μαριά:
https://www.youtube.com/watch?v=Zyc4RwOsyVE



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!