Επίκειται συνάντηση Σταθάκη με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας

Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, πρόκειται να έχει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στη Μόσχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο των ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών με επίκεντρο το φυσικό αέριο και την προοπτική κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Σύμφωνα, πάντα, με το ΥΠΕΝ, η προοπτική μίας νέας όδευσης ρωσικού φυσικού αερίου εξετάζεται σε συνάρτηση με την πιθανή κατασκευή του Nord Stream II, δηλαδή του αντίστοιχου αγωγού που σχεδιάζεται στη Β. Ευρώπη, μέσω Γερμανίας.

Ο κ. Σταθάκης μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο «Russian Energy Week 2017», την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!