Δορυφόρος - έργο τέχνης

Την κατασκευή ενός δορυφόρου - έργου τέχνης, ο οποίος θα είναι ορατός από τη Γη, σχεδιάζουν ο καλλιτέχνης Τρέβορ Πάγκλεν και το Μουσείο Τέχνης της Νεβάδα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον δορυφόρο «Orbital Reflector», ο οποίος κατά τους εμπνευστές του θα αντανακλά το φως του Ήλιου και θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο, πετώντας σε  σχετικά χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη (σε ύψος περίπου 575 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη).

Το διαστημικό «γλυπτό», μήκους 30 μέτρων, θα έχει σχήμα διαμαντιού και θα είναι φουσκωτό, ώστε να μπορεί να ξεδιπλωθεί όταν εκτοξευθεί στο διάστημα.

Βάσει του σχεδιασμού, ο δορυφόρος με το «γλυπτό» στο εσωτερικό του θα εκτοξευθεί με έναν πυραυλο Falcon X της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Space X στις αρχές του 2018.

Θα είναι ορατός σαν μια κουκίδα φωτός που θα κινείται αργά στο νυχτερινό ουρανό, ενώ μετά από αρκετές εβδομάδες θα πέσει στην ατμόσφαιρα της Γης και θα καεί.

Πλέον, ο Πάγκλεν και το μουσείο αναζητούν χορηγούς για να χρηματοδοτήσουν τη φιλόδοξη ιδέα τους, που έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!