Ελευθερώθηκε οικογένεια μετά από πέντε χρόνια ομηρίας στα χέρια των Ταλιμπάν

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Πακιστάν στρατιώτες έσωσαν την οικογένεια κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Kurram, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, που επικαλείται το NBC, πρόκειται για τον Καναδό Joshua Boyle και την Αμερικανίδα σύζυγό του Caitlan Coleman, που είχαν απαχθεί στο Αφγανιστάν το 2012, μαζί με τα τρία τους παιδιά, ενώ η γυναίκα ήταν έγκυος.

Η οικογένεια κρατούνταν σε ομηρία από το δίκτυο Haqqani, μια ομάδα της οποίας ο αρχηγός είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία των Αφγανών Ταλιμπάν.

 

«Ο πακιστανικός στρατός ελευθέρωσε πέντε ομήρους, συμπεριλαμβανομένων ενός Καναδού, της αμερικανίδας συζύγού του και των τριών παιδιών τους από τρομοκράτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Πακιστά. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η οικογένεια κρατούνταν στο Αφγανιστάν αλλά ότι «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τους εντόπισαν» και τους ενημέρωσαν πως την Τετάρτη πέρασαν τα σύνορα.

Με πληροφορίες από NBC, BBC, φωτογραφία: AP Photo/K.M. Chaudary


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!