Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Βίντεο

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος που συγκινήθηκε από το δράμα, είπαν το απόγευμα του Σαββάτου το «τελευταίο αντίο» τον δολοφονημένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, βρισκόταν από νωρίς η σύζυγος, τα δύο παιδιά και η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Βρισκόταν επίσης και πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του εκλιπόντος δικηγόρου, ώστε να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το ήθος του, όπως όλοι όσοι τον γνώρισαν επισημαίνουν.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.

Πένθος στους δικηγορικούς συλλόγους, απέχουν από τα καθήκοντά τους

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εχει προκηρύξει επταήμερη αποχή των δικηγόρων σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την πορεία της έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί, εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν πάει στο γραφείο να τον σκοτώσουν, αλλά πιθανότατα να τον εκφοβίσουν, ή να τον τραυματίσουν, για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου.

To βιογραφικό του

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου του 1965 και ήταν γιος του Νώντα Ζαφειρόπουλου και της Ίριδας Ζαφειροπούλου – Σπινθουράκη οι οποίοι έκαναν ακόμη 4 παιδιά.

Ο πατέρας του δεν ήταν μόνο γνωστός πολιτικός και βουλευτής της ΝΔ αλλά διετέλεσε και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ένας από τα αδέλφια του είναι ο επίσης γνωστός πολιτικός, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και ήταν μάχιμος δικηγόρος από το 1991. Διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154, εκεί που δολοφονήθηκε. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Στους νομικούς κύκλους ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και χειριζόταν μεγάλες υποθέσεις. Μάλιστα είχε και πλούσια συνδικαλιστική δράση καθώς εξελέγη σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 1996 ενώ το 2005, είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

enikos


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!