Το άγριο ζώο που αιχμαλωτίστηκε τυχαία στα Χανιά είναι ο σπάνιος «φουρόγατος»!

Τελικά πρόκειται για τον θρυλικό «φουρόγατο», την αγριόγατα της Κρήτης που μέχρι πρόσφατα θεωρούταν εξαφανισμένη! Ο λόγος για τη γάτα που έπιασε σε κλουβί ένας βοσκός στα Λευκά Όρη Χανίων, προκειμένου να διαπιστώσει ποια ήταν η αιτία που έβρισκε πνιγμένα τα πρόβατά του.

Η γάτα μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί σε κτηνιατρείο στα Χανιά, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και αιμοληψία, από την οποία προέκυψε ότι πρόκειται για το σπάνιο είδος του φουρόγατου.Το ζώο, θηλυκού γένους και βάρους 3,5 κιλών, ήταν άγριο και προσπαθούσε να δραπετεύσει.

Δείτε τα βίντεο:Τι είναι ο «φουρόγατος»

Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Κρητικός Αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν για την Κρήτη ένα ζώο φάντασμα μέχρι το 1996, έως ότου δύο φοιτήτριες, μέλη Ιταλικής επιστημονικής αποστολής που μελετούσε τα σαρκοφάγα της Κρήτης, παγίδεψαν το συγκεκριμένο άτομο, σε συνεργασία με το Μουσείο.

Το ζώο κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, αφού προσαρμόστηκε πάνω του πομπός για ραδιοτηλεμετρική παρακολούθηση, αφέθηκε ελεύθερο και παρακολουθήθηκε για τρεις μήνες.

Πηγή: zarpanews.gr 
 
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!