Κεντροαριστερά: Κόντρα Καμίνη-Γεννηματά για την ψηφοφορία στη Βουλή

Την πρώτη αντιπαράθεση σε θέματα πολιτικής προκάλεσε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλλου.

Ο Γιώργος Καμίνης από τις Βρυξέλλες εξαπέλυσε βολές κατά των απόντων από τη ψηφοφορία αλλά και κατά της Φώφης Γεννηματά επισημαίνοντας ότι η απουσία της από τη ψηφοφορία ήταν «προσχηματική» και αποτελεί «φυγομαχία».

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Κρήτη σήκωσε το γάντι και χαρακτήρισε μικρότητες που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή τις αναφορές του κ. Καμίνη.

«Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή. Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης», δήλωσε.

Σε ανταπάντησή του ο Γ. Καμίνης δήλωσε «ότι στη σημερινή κοινοβουλευτική μάχη η δημοκρατική παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη και να ψηφίσει με βάση τις κοινές μας αξίες» και πρόσθεσε: «παρ όλα αυτά σε ένα θέμα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις η παράταξη εμφανίσθηκε και διχασμένη και μερικώς απούσα. Κανείς μας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτή την εικόνα. Η ενότητα, εξυπηρετείται και εμβαθύνεται όταν οι διαδικασίες στηρίζονται σε κοινό πολιτικό αξιακό πλαίσιο. Η ενότητα δεν κινδυνεύει όταν αναδεικνύουμε και συζητάμε τα θέματα που προκύπτουν. Ίσα ίσα η τόλμη του διαλόγου είναι η δύναμη μας, δεν κρυβόμαστε όπως η Ν.Δ. ή οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από προσχήματα. Και φυσικά δεν συνιστά μικρότητα ούτε σε προσωπικό όφελος αποσκοπεί, η επιμονή στον διάλογο, στην κριτική και στην απαίτηση να κάνουμε πράξη τις κοινές μας αξίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν «ναι» στο νομοσχέδιο και «παρών» στο άρθρο 3 που αφορούσε τους 15χρονους.

Ωστόσο, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος όπως είχε δηλώσει ψήφισε «ναι» ενώ από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (έχει υποβληθεί σε εγχείρηση) Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Βολές και από Θοεδωράκη


Βολές για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξεπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Όταν κινδυνεύει η χώρα, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε. Ψηφίζουμε αυτό που επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον στα μεγάλα εθνικά θέματα και αυτό που λέει η συνείδησή μας για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, χωρίς παζάρια. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτό που πάντα απεχθανόμασταν, δηλαδή πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η νέα προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα -και αυτές τις μέρες δημιουργείται- αυτό θα κάνει! Θα είναι παρούσα. Δεν θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα», ανέφερε

Ο Γιάννης Ραγκούσης προέβη στην εξής δήλωση:

Σήμερα δεν υπερψηφίστηκε απλώς ένα νομοσχέδιο. Αποσαφηνίστηκε και το είδος της πολιτικής από το οποίο πρέπει να απομακρυνθούμε.

Τα debate


Η κυρία Γεννηματά απάντησε και στηνκριτική που δέχεται για την απόφαση της να μην συμμετέχει στο debate των υποψηφίων που διοργανώνει την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24.

« Ο διάλογος μεταξύ όλων των υποψήφιων θα γίνει στα δύο debates που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου με την σύμφωνη γνώμη όλων. Αυτή είναι εξάλλου σε γενικές γραμμές και η διεθνής πρακτική. Και αυτή θα ακολουθήσω περιφρουρώντας παράλληλα και την σοβαρότητα της διαδικασίας από κινδύνους εσωστρέφειας», δήλωσε.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!