Ωρα σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της Επώνυμης Εδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που λειτουργεί με χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού ιδρύματος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Στα γραφεία της Τούμπας περίμεναν με ανυπομονησία την έλευσή του, καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Μάλιστα αυτά εστιάζονται σε δύο επίπεδα:

Το πρώτο αφορά τη λειτουργία της ΠΑΕ και κυρίως το ποιοι έχουν κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις για τη συγκρότηση και την καθημερινότητα της ομάδας.

Από χθες βρίσκεται πίσω στη βάση του και ο Λούμπος Μίχελ για να πάρει μέρος σε μεγάλη σύσκεψη που θα κάνει ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου με όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΕ για να καθοριστούν οριστικά οι ρόλοι εντός ΠΑΕ, καθώς είναι σαφές στον κόσμο της ομάδας ότι υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες το προηγούμενο διάστημα που είχαν φτάσει μέχρι το σημείο ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς μέχρι τώρα να γίνει αποδεκτή.

Ενα άλλο ξεχωριστό κομμάτι αφορά την αξιολόγηση των παικτών. Τόσο αυτών που ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας όσο και των δανεικών, αρκετοί από τους οποίους κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν άμεσα, όπως ο Χαρίσης (εκτός κι αν ο Σαββίδης αποφασίσει να δώσει πολλά χρήματα για την επιστροφή του τον Ιανουάριο) και άλλοι (Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Λάμπρου) που η συμφωνία με τις ομάδες όπου έχουν πάει προβλέπει τη δυνατότητα επιστροφής στη χειμερινή περίοδο.

Ας μην ξεχνάμε, ακόμη, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη η ΠΑΕ να «ξεφορτωθεί» συμβόλαια, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει μέσα στην επόμενη διετία πρόβλημα με το Financial Fair Play της UEFA (για φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε μηδενικό άνοιγμα και ως γνωστόν η UEFA κρίνει σε βάθος τριετίας). Κατά συνέπεια θα ανοίξει και συζήτηση για πωλήσεις, δανεισμούς ή ακόμη και αποδεσμεύσεις.

Την ίδια ώρα ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ακολουθούν πρόγραμμα μίνι προετοιμασίας με στόχο να καλυφθούν οι αδυναμίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πάρει το μήνυμα και στο επόμενο διάστημα θα περάσει ένα δυνατό τεστ που θα κρίνει την παραμονή του, καθώς ο ΠΑΟΚ μέσα στο προσεχές δίμηνο θα δώσει τα ντέρμπι με τους άλλους τρεις μεγάλους (Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), ενώ έχει παιχνίδια με Πανιώνιο και Ξάνθη εκτός έδρας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνει στις 11 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το «Return on Investment in Football Business», συνέδριο γύρω από τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και την αποδοτικότητά τους για τους συλλόγους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!