Στις κάλπες προσέρχονται οι Ιάπωνες

Ανοιχτά είναι από το πρωί της Κυριακής τα εκλογικά τμήματα στην Ιαπωνία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.

Στις κάλπες αναμένεται να προσέλτουν περίπου 100 εκατομμύρια Ιάπωνες ψηφοφόροι.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (01:00 ώρα Ελλάδας) υπό βροχή, καθώς ένας τυφώνας αναμένεται να σαρώσει μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, θα εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία.

Στην τελευταία προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην εμπορική συνοικία Ακιχαμπάρα στο Τόκιο, ο Άμπε δεσμεύτηκε το Σάββατο να αντιμετωπίσει τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει διαμηνύσει ότι θα «βουλιάξει» τα ιαπωνικά νησιά, πάνω από τα οποία έχουν περάσει βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκίμασε.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή διπλωματία», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, υποσχόμενος να συνεργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Καθώς η Πιονγκγιάνγκ «μας απειλεί εσκεμμένα και οξύνει τις εντάσεις, δεν πρέπει να διστάσουμε» σημείωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ- ΜΠΕ, AFP

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!