Η επικαιρότητα στον Δήμο Παύλου Μελά

1. Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940 στις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, σας καλούν στον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η κεντρική τελετή θα γίνει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσουν παρελάσεις ανά δημοτική ενότητα:
Σταυρούπολη - οδός Μπουμπουλίνας
Πολίχνη - οδός Αγνώστου Στρατιώτη
Ευκαρπία - οδός Πολυτεχνείου









2. Aσφαλτoστρώσεις και σχετικές εργασίες σε οδούς της Άνω Ηλιούπολης και σε άλλες γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά
Στο πλαίσιο του έργου ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017, εργασίες αποξήλωσης του παλιού οδοστρώματος και επίστρωση με καινούργιο ασφαλτοτάπητα στις οδούς Χάνι Γραβιάς, Ανδρούτσου, Φειδίου στην Άνω Ηλιούπολη και παρόμοιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου Παύλου Μελά.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέφανος  Βάρφης και τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την πορεία του έργου.

3. Ο Δήμος Παύλου Μελά συλλέγει και ανακυκλώνει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
Τα οχήματα που εγκαταλείπονται σε κοινόχρηστους χώρους, χαρακτηρίζονται ως Εγκαταλελειμμένα, Oχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) σύμφωνα με τις διατάξεις  του Π.Δ. 116/2004 (ΦΕΚ81 Α΄ 05-03-2004). Συγκεκριμένα, επικολλάται στα οχήματα  ειδοποίηση και ακολουθείται η διαδικασία, όπως αυτή αναλυτικά ορίζεται από την νομοθεσία.
Το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ενημερώνει τους πολίτες ότι υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα για την καταγραφή και απόσυρση όλων των εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.
Μετά την υπογραφή  νέας σύμβασης με την εταιρεία “REPLAN” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ι.& ΣΙΑ Ο.Ε., ξεκίνησε και φέτος η συλλογή και ανακύκλωση των ήδη καταγεγραμμένων στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά.

4. Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017: Εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ με τρεις εκλεκτούς ομιλητές από το χώρο της εκπαίδευσης στο Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, με την υποστήριξη του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, διοργανώνει μια άκρως ενδιαφέρουσα Ανοιχτή Εκδήλωση για την παιδαγωγική διαδικασία, τα προβλήματα και τις δυνατές λύσεις αυτών, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18.30, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, στην οδό Λαγκαδά 221.
Με θέμα
«Από το σπίτι στο σχολείο, από το γονιό στο Δάσκαλο, Μαζί μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ελάτε να συζητήσουμε»
και εκλεκτούς ομιλητές τους εκπαιδευτικούς
Σπύρο Κασιμάτη, Άγγελο Πατσιά, Βέτα Γεωργιάδου,
η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, προσκαλεί εκπαιδευτικούς, γονείς – κηδεμόνες, μαθητές, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να συμμετέχουν στο διάλογο.


5. «Έτσι είναι … αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο,  από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά στο Θέατρο του ΚΠ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ 27, 28, 29 Οκτωβρίου και 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2017
Ανοίγει η αυλαία για τη νέα θεατρική περίοδο της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Παύλου Μελά με το «Έτσι είναι … αν έτσι νομίζετε» του σημαντικότερου σύγχρονου ιταλού θεατρικού συγγραφέα, Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, στις 27, 28, 29 Οκτωβρίου και 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2017.
Ώρες προβολής: Παρασκευές και Σάββατα 21.00, Κυριακές 19.00
Το έργο παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, το Μάιο του 2017 και ήταν η 6η κατά σειρά πετυχημένη παράσταση των τελευταίων δύο ετών που παρακολούθησαν οι φίλοι του Θεάτρου από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου και το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, σας καλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση και ενημερώνουν ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρεται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής, για την ενίσχυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Παύλου Μελά.


6. Ολοκληρώθηκαν οι Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Παύλου Μελά Οκτωβρίου 2017 με σημαντική ανταπόκριση
Για μια ακόμη φορά οι εθελοντές αιμοδότες φάνηκαν  συνεπείς στο ραντεβού τους και "προσέφεραν το αίμα τους" στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.
Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ διοργανώνεται κατά τα τελευταία έτη, σταθερά τρεις φορές το χρόνο.
Στόχος είναι να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή
αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.
Στις πρόσφατες αιμοδοσίες του δήμου Παύλου Μελά, που έγιναν  την Πέμπτη
12 Οκτωβρίου 2017 στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά, Αγ. Μαρίνας 4 και  την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου  2017 στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, Τζαβέλα 12, συγκεντρώθηκαν συνολικά 49 μονάδες αίματος.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!