Δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζήτησε ο Τραμπ

Όπως αναφέρουν τρεις αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση, η πρόταση Τραμπ ήρθε ως αντίδραση στην παρουσίαση που του έκαναν, σύμφωνα με την οποία το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ μειώνεται με σταθερούς ρυθμούς από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η πρόταση Τραμπ εξέπληξε τους πάντες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να προσπαθούν να το εξηγήσουν ότι υπάρχουν νομικά και πρακτικά εμπόδια σε μία τέτοια μονομερή κίνηση, καθώς και ότι το αμερικανικό οπλοστάσιο - παρά την μείωση των πυρηνικών - είναι ισχυρότερο από ποτέ. Οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν, όπως υπογραμμίζει και το NBC, ότι στη συνάντηση δεν ελήφθη καμία απόφαση για αύξηση των πυρηνικών όπλων που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

Αυτό που έμεινε ωστόσο από τη συνάντηση είναι το κλίμα έντασης που επικράτησε στη συνάντηση. Και ι πηγές του NBC επιβεβαιώνουν είδηση που είχε γίνει γνωστή προ ημερών, σύμφωνα με την οποία σε αυτό το μίτινγκ ήταν που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ "ηλίθιο".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!