Διαβούλευση για την ευθανασία προαναγγέλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, αποκάλυψε ότι το θέμα της ευθανασίας θα τεθεί σε διαβούλευση ενόψει του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα. Μάλιστα ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάζεται το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά με το αίτημα του κ. Αμυρά για την ευθανασία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ. Αμυρά ότι θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει και ο ίδιος στην επικείμενη διαβούλευση που θα υπάρχει για το θέμα της ευθανασίας στο πλαίσιο της σύνταξης του νέου ποινικού κώδικα. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις «του δικαιώματος στο θάνατο». Κάλεσε μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν προτίθεται να νομοθετήσει υπέρ της ευθανασίας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας. Επίσης ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχετικός διάλογος με την Εκκλησία αλλά και μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ για τη δημιουργία ενός κοινού θεσμικού πλαισίου για την ευθανασία.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!