Με μαχητικό αεροσκάφος F16 Blocκ 52+ πέταξε ο Τσίπρας


Με ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F16 Blocκ 52+ της πολεμικής αεροπορίας, πέταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με κατεύθυνση το Βόρειο Αιγαίο.

Χειριστής του αεροσκάφους είναι ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, με πολλές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του και με εμπειρία σε αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις τουρκικών αεροσκαφών, ενώ με ένα δεύτερο F16  ως συνοδεία πέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και με ένα τρίτο μονοθέσιο αεροσκάφος επίσης συνοδεία ο αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου.

Το πρωί της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας Λάρισας (οπου είναι το νευραλγικό σημείο της ελληνικής αεραμύνης) και οι τοπικοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ειδοποιήθηκαν να παραστούν, θεωρώντας ότι ήταν μια απλή επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε στρατιωτική μονάδα.

Αιφνιδιάστηκαν όμως όταν τον είδαν με την anti-g στολή του με την πουλάδα πάνω, το κράνος του και πήγαινε μαζί με άλλους πιλότους στην αίθουσα ενημέρωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε πρόσκληση για πτήση με μαχητικό αεροσκάφος από τότε που ανέλαβε την Πρωθυπουργία.  Ετσι μπήκε και αυτός στο κάδρο πρωθυπουργών, υπουργών Αμυνης και άλλων υπουργούν που πέταξαν με μαχητικό αεροσκάφος.



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!