Google: Το Pixelbook είναι η πρώτη πραγματική της προσπάθεια να φτιάξει έναν πολύ καλό φορητό υπολογιστή

Η Google χρησιμοποίησε τη χτεσινή της ετήσια παρουσιάση για να ανακοινώσει το Pixelbook και απ' ότι φάνηκε είναι έτοιμη να κάνει μια δυναμική επιστροφή και πάλι στην κατασκευή των φορητών υπολογιστών με το νέο της ασφαλέστερο μοντέλο. Όπως ειπώθηκε η Google είναι διαθετιμένη να συνεχίσει να στηρίζει τα Chromebooks, τα δικά της laptops με το δικό της λειτουργικό σύστημα που είναι «χτισμένο» γύρω από τον Chrome browser. Η νέα πρόταση της εταιρείας στο κομμάτι του hardware, λοιπόν, που υποστηρίζει το Chrome OS είναι ένα νέο laptop που μετατρέπεται εύκολα σε tablet, το Pixelbook, μία συσκευή ιδιαίτερα λεπτή (με 10,3 χιλιοστά πάχος) και βάρος 1,1 κιλό. 

 

 
 

 

Το Google Pixelbook έχει προδιαγραφές σταθερών υπολογιστών, δηλαδή επεξεργαστές Core i5 ή i7 της Intel (δεν δόθηκε καμία ιδιαίτερη διευκρίνιση για την γενιά των chipsets που θα έχει καρφωμένα μέσα του), εσωτερική μνήμη RAM μέχρι 16GB και αποθηκευτικό χώρο έως και 512GB. Έχει οθόνη μεγέθους 12,3 ιντσών θυμίζοντας έτσι πολύ τα MacBook της Apple, μόνο που εδώ έχουμε ένα βασικό πλεονέκτημα, την υποστήριξη της λειτουργίας αφής, αφού εάν διπλωθεί η συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε tablet. Η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 2400x1600px (QuadHD). Θα προσφέρει συνδεσιμότητα Wi‑Fi και Bluetooth 4.1 και μπαταρία με διάρκεια ζωής 10 ώρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι θα μπορεί αυτόματα να συνδεθεί, μέσω tethering, με το κινητό σας όταν δεν μπορεί να εντοπίσει Wi-Fi δίκτυο, ενώ επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο Google Assistant. Δηλαδή θα λέτε απλά «ΟΚ Google» ή θα πατάτε το ειδικό πλήκτρο Assistant και θα μπορείτε να μιλήσετε ή να πληκτρολογήσετε για να βρείτε απαντήσεις ή να εκτελέσετε εργασίες: να ορίσετε μια υπενθύμιση, να ελέγξετε ένα χάρτη, να αναζητήσετε μια είδηδη, να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο ή να βρείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

 

 

Το Google Pixelbook υποστηρίζει το Pixelbook Pen (κόστους 99 δολαρίων) με 2000 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση, ενώ η τιμή του ξεκινάει από τα 999 δολάρια. Μπορείτε να το παραγγείλετε από τώρα με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν από 31η Οκτωβρίου. Θα το βρείτε εδώ: https://store.google.com/us/product/google_pixelbook

 

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!