PayPal και Facebook Messenger συνεργάζονται για άμεση αποστολή και λήψη χρημάτων

Το PayPal επιτρέπει τώρα στους πελάτες του να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω του Facebook Messenger.

 

Πέρυσι, το Facebook και το PayPal ανακοίνωσαν μια βαθύτερη επαγγελματική σχέση που επέτρεπε στους πελάτες των Η.Π.Α. να ψωνίζουν από ηλεκτρονικούς εμπόρους χρησιμοποιώντας τα ρομπότ συνομιλίας του Messenger και στη συνέχεια να πραγματοποιούν συναλλαγές στην εφαρμογή πληρωμής μέσω του λογαριασμού τους στο PayPal. Οι πελάτες θα μπορούσαν να επιλέξουν να συνδέσουν το λογαριασμό τους στο PayPal με το Messenger, προκειμένου να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και αποδείξεις από τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές μέσα από το εργαλείο μηνυμάτων του Facebook. Μέχρι σήμερα, πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες έχουν συνδέσει τον PayPal λογαριασμό τους με το Messenger και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τα πρόσφατα νέα.

 

Tα επίσημα νέα λένε, λοιπόν, ότι μια νέα λειτουργία, η οποία βέβαια είναι (αρχικά) διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους των HΠΑ, θα επιτρέπει την αποστολή και την λήψη χρημάτων μέσω του Facebook Messenger, από έναν «φίλο» σε κάποιον άλλο, χάρη στη διαμεσολάβηση του PayPal. Για να είμαστε όμως περισσότερο σαφείς, αυτή είναι μια εναλλακτική λύση στην ήδη υπάρχουσα λειτουργία πληρωμών η οποία κρύβεται μέσα στο Messenger εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή η λειτουργία (αν και αρχικά είχε εμφανιστεί ως ανταγωνιστής του κοινωνικού δικτύου απέναντι στην ηλεκτρονική τράπεζα) κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον για τις πιο άμεσες peer-to-peer συναλλαγές, με αποτέλεσμα το Facebook να ανακοινώσει ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι δεν έχει κανένα σκοπό να χτίσει τη δική του επιχείρηση πληρωμών ώστε να κάνει το Messenger καλύτερο. Νωρίτερα φέτος, το Facebook πρόσθεσε και την υποστήριξη για ομαδικές πληρωμές, για παράδειγμα, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να μην λαμβάνει έσοδα από τις συναλλαγές. Εδώ και τρεις μέρες, ωστόσο, το Facebook προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν το PayPal ως πηγή χρηματοδότησης για πληρωμές από φίλους χρήστες - και μπορεί ακόμη να οριστεί και ως προεπιλογή. Η λειτουργία, όπως είπαμε, είναι για την ώρα διαθέσιμη μόνο στην Αμερική αλλά σταδιακά θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, όπως και η Ελλάδα, σε βάθος χρόνου.

 

Σύντομα θα αρκούν 1-2 κλικς για να δώσετε πίσω τα χρήματα που δανειστήκατε από ένα φίλο για το ταξί του σαββατόβραδου.
Σύντομα θα αρκούν 1-2 κλικς για να δώσετε πίσω τα χρήματα που δανειστήκατε από ένα φίλο για το ταξί του σαββατόβραδου.

 

Ενώ η ενσωμάτωση του Messenger θα φέρει το PayPal σε ένα πολύ μεγάλο κοινό, δεν είναι η πρώτη φορά που το PayPal ενσωματώνεται με μια υπηρεσία μηνυμάτων - είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του iMessage της Apple και μπορεί να το ξεκίνησει κανείς ζητώντας το από την Siri. Αλλά στη συγκεκριμένη λειτουργία του μέσα από το Messenger το PayPal έχει αναπτύξει νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες του, έτσι ώστε ενώ θα εξακολουθούν να υποστηρίζει τις ειδοποιήσεις και τις αποδείξεις, οι χρήστες του θα μπορούν να έχουν βοήθεια από την εξυπηρέτηση πελατών συζητώντας με το bot του PayPal. Το PayPal επιθυμεί να μεταφέρει αυτή τη λειτουργία και στις υπόλοιπες υποστηριζόμενες παγκόσμιες αγορές εγκαίρως. Λόγω του μεγέθους και της κλίμακας και των δύο εταιρειών ίσως να μην το δούμε αμέσως, αλλά σύντομα θα γίνει και εδώ. Η λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη στο iOS και στο web, ενώ το Android αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!