Μ.Ραχόι: Πιθανή η αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας (pic & vid)

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη ομιλία του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν ενώπιον της τοπικής Βουλής για την αυτονομία της επαρχίας, ο Ισπανός πρωθυπουργός έστειλε μήνυμαπροειδοποιώντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να αναστείλει την αυτονομία της...

«Η Ισπανία θα παραμείνει Ισπανία και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι επιπλέον 4.000 αστυνομικοί, τους οποίους η κυβέρνησή του ανέπτυξε στην Καταλονία πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να τερματιστεί η κρίση...", τόνισε χαρακτητιστικά.

Κι ενώ την Τρίτη ο πρόεδρος της Καταλονίας Πούτζντεμον, αναμένεται να δώσει το ΟΚ για να ξεκινήσουν διαδικασίες απόσχισης της περιοχής με βάση το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ο Μαριόν Ραχόι και σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε, αποσαφήνισε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για να εκτονωθεί η κρίση.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!