Αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 για δικαιούχους του Επιδόματος Απροστάτευτων τέκνωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 για δικαιούχους του Επιδόματος Απροστάτευτων τέκνων


Ύστερα από την υπ' αριθ. 568/27-10-2017 πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου, καλεί τους δικαιούχους οι οποίοι μέχρι πρόσφατα λάμβαναν το επίδομα “Απροστάτευτων Τέκνων” (το οποίο καταργήθηκε από τις 19-5-2017), να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν κουπόνια για αγορά ειδών που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΥΤΙΚΑ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη την αριθ. 204/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ελήφθη σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4264/14, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4328/15, καλεί τους δικαιούχους έως 19-5-2017 του επιδόματος “Απροστάτευτων Τέκνων” να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο κοινωνικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσής τους για την κάλυψη βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.
Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη των βιοτικών αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές (π.χ. τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης) όλων των εγγεγραμμένων στα μητρώα των Δήμων ως δικαιούχων του επιδόματος «Απροστάτευτων Τέκνων» του νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο καταργήθηκε στις 19-5-2017 με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 4472/17 (ΦΕΚ 74/τ. Α’/ 19-5-17). Το προς διάθεση ποσό έως 200.000 ευρώ, προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη των Λαϊκών Αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα διατεθεί μέσω κουπονιών.
Ο αριθμός των κουπονιών που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, θα είναι ανάλογος του τελικού αριθμού των συμμετεχόντων και δικαιούχων, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και θα καθοριστεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Ως δικαιούχος του προγράμματος παρακαλείσθε να προσέλθετε στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64 (περιοχή Φιξ), – Ισόγειο 1ου κτιρίου-, από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 κατά τις ώρες 8:00- 14:00
και να υποβάλετε τα εξής δικαιολογητικά:
•Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (κατεβάστε την απο εδώ)
•Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ενός εκ των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης
•Απόφαση του αρμόδιου Δήμου για την χορήγηση – διακοπή του επιδόματος “Απροστάτευτων Τέκνων” ή Βεβαίωση από τον αρμόδιο Δήμο ότι είσαστε εγγεγραμμένοι ως δικαιούχοι του επιδόματος “απροστάτευτων Τέκνων”
•Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!