Σύμη: Περισσότερα από 10 οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα - Χωρίς ρεύμα το νησί

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί της Σύμης, στο οποίο έχει διακοπεί από το απόγευμα η ηλεκτροδότηση, ενώ περισσότερα από 10 Ι.Χ. αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά καταλήγοντας στη θάλασσα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Σύμης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ακόμη 30 οχήματα παρασύρθηκαν σε άλλα σημεία του νησιού από χειμάρρους.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» πρόσθεσε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για τεράστια καταστροφή.

Είπε επίσης ότι η βλάβη στον σταθμό της ΔΕΗ δεν αναμένεται να φτιαχτεί άμεσα και έτσι το νησί θα παραμείνει χωρίς ρεύμα τη νύχτα.

Στο λιμάνι της Σύμης σπεύδει πλωτό του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος στα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι λόγω της κακοκαιρίας. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Σύμη μεταβαίνουν στο νησί με πλωτό σκάφος του Λιμενικού 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με ικανό αριθμό αντλητικών μέσων. Επίσης, τα μεσάνυχτα αναχωρεί οχηματαγωγό πλοίο από την Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί σαρώνουν και τη Ρόδο από νωρίς το μεσημέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!