Επέτειος Πολυτεχνείου: 3.000 αστυνομικοί στον δρόμο-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε τριήμερο... ταλαιπωρίας θα εξελιχθεί για τους Αθηναίους (και) η φετινή 44η επέτειος του Πολυτεχνείου λόγω μέτρων ασφαλείας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο επεισοδίων έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας και βγάζει στους δρόμους περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς. Την ίδια ώρα τίθενται σε ισχύ από την Τετάρτη οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα ισχύσουν ως την Παρασκευή.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν -Αλλαγές και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Οπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, για αύριο και την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Το ίδιο θα ισχύσει και την Παρασκευή, κατά την ημέρα διεξαγωγής της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ωστόσο, παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Τετάρτη 15-11-2017 έως και την Παρασκευή 17-11-2017, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα θα κλιμακωθούν από την Τετάρτη και θα κορυφωθούν την Παρασκευή, με τις εκδηλώσεις και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. θα κινηθούν σε τρεις βασικούς άξονες: στη διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Για το τελευταίο σκέλος, μεγάλο βάρος θα πέσει στην Ασφάλεια, η οποία θα είναι συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%. Ηδη έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ προβληματίζεται για το κείμενο των αντιεξουσιαστών με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων. Προβληματισμός υπάρχει όμως και για τις επιθέσεις από ταράτσες, που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων, την Παρασκευή θα υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Σε εγρήγορση θα είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της Αθήνας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη με τους πρυτάνεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την περασμένη Πέμπτη, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι πόρτες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κέντρου, όπως κάθε χρόνο και να τα φυλάει η Αστυνομία για να μην χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Το ίδιο θα γίνει και στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν την έναρξη της πορείας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!