Πύραυλος των Χούτι της Υεμένης αναχαιτίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμια του Ριάντ, μεταδίδει το BBC, το οποίο κάνει λόγο για βαλλιστικό πύραυλο από την Υεμένη που αναχαιτίστηκε, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Akhbariya διευκρίνισε: «Ο πύραυλος...δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημίες».

Βίντεο - ντοκουμέντο:


Στο βίντεο που τραβήχτηκε στις 20.45 (τοπική ώρα) ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις ενώ σε αυτό φαίνεται κόσμος που σπεύδει στο σημείο  για να δει τι έχει συμβεί.

Τηλεοπτικό δίκτυο που συνδέεται με τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης μετέδωσε ότι ο πύραυλος είχε ως στόχο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Χάρτης της περιοχής

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε στο Al Jazeera, ότι εκτόξευσαν ένα πύραυλο Burkan 2-H προς το Ριάντ αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης δήλωσε ότι ο πύραυλος «ταρακούνησε την σαουδαραβική πρωτεύουσα» και πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής. 

Χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται κομμάτια του πυραύλου στο χώρο του αεροδρομίου.



Οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έχουν και κατά το παρελθόν αναχαιτίσει πυραύλους προερχόμενους από τις δυνάμεις των Χούτι.

«Ο πύραυλος ήταν μικρού μεγέθους και δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημίες», σύμφωνα με το El-Akhbariya.

Η Υεμένη μαστίζεται από τις εχθροπραξίες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντραμπά Μασνούρ Χαντί και εκείνων που συντάσσονται με το κίνημα των Χούτι. 




Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!