Ποινική δίωξη στον προσαχθέντα για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο προσαχθείς για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Την Τετάρτη ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο η δίωκη ασκήθηκε χωρίς τη μεγαγωγή του κατηγορουμένου, αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.
Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο κατηγορούμενος είναι Έλληνας 45-55 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πουλήσει το κινητό της 32χρονης στην Ομόνοια, όπου είχε εντοπιστεί από τις αρχές το στίγμα του κινητού της.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από εικόνα του σε κάμερες πέριξ του νεκροταφείου που τον έδειχναν να περνάει τις γραμμές του ΗΣΑΠ, αλλά και από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γειτονικού καταστήματος.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, το σώμα της άτυχης 32χρονης έφερε δεκατέσσερα τραύματα στο στήθος, την κοιλιά και την πλάτη, ενώ στο εσωτερικό της δεξιάς παλάμης, στο ύψος του παράμεσου, εντοπίστηκε ένα αμυντικό τραύμα που πιθανόν να προκλήθηκε όταν το θύμα επιχείρησε να πάρει από τον δράστη το μαχαίρι.

Στο πρόσωπο της νεαρής γυναίκας εντοπίστηκαν δύο αμυχές οι οποίες εκτιμάται ότι έγιναν κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης πάλης με τον δράστη. Τέσσερα από τα τραύματα στο στήθος, που έπληξαν την καρδιά και τον πνεύμονα, χαρακτηρίζονται θανατηφόρα.

Λόγω των χτυπημάτων οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης έτρεφε μένος για τη νεαρή γυναίκα, την οποία και χτύπησε επανειλημμένα με αγριότητα.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!