Επιστολή στήριξης Θανάση Αλεξόπουλου και "Δικηγορικής Συνεργασίας-Ανεξάρτητοι" του Μανόλη Λαμτζίδη

Ανοιχτή επιστολή στήριξης Θανάση Αλεξόπουλου και "Δικηγορικής Συνεργασίας-Ανεξάρτητοι" 
Του Μανόλη Λαμτζίδη, πρ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου καλούμαστε να αναδείξουμε σε τοπικό επίπεδο ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έναν νέο Πρόεδρο.

Προκαταβολικά, δηλώνω ότι στηρίζω και υποστηρίζω για το ΔΣ το ψηφοδέλτιο της «Δικηγορικής Συνεργασίας-Ανεξάρτητοι» και για Πρόεδρο το Θανάση Αλεξόπουλο.

Μετά από δύο συνεχόμενες θητείες μιας διοίκησης αναποτελεσματικής, αδιάφορης για την καθημερινότητα των δικηγόρων με μονομερή και μονοσήμαντο πολιτικό προσανατολισμό ,χωρίς παρεμβατικό λόγο καλούμαστε με τη ψήφο μας –αλλά και όχι μόνο με αυτή, αλλά και με τη καθημερινή διεκδίκηση και παρουσία μας  – να αλλάξουμε το τοπίο στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Δεν μειώνω την προσωπική αξία , ούτε αμφισβητώ τις προθέσεις των συναδέλφων των άλλων ψηφοδελτίων να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου .
Αλλά, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω ότι οι περισσότεροι μετείχαν και συμμετείχαν με τη μία ή την άλλη μορφή , στον ένα ή στον άλλο βαθμό στα δρώμενα του Συλλόγου.
Δεν αντιληφθήκαμε να είχαν αντισταθεί ή διαφοροποιηθεί αισθητά από την απερχόμενη διοίκηση. Διότι, όλες οι διεργασίες γίνονταν μέσα στους τέσσερις τοίχους της αιθουσας συνεδριάσεων του ΔΣΘ.


Η έλλειψη διαφάνειας και εξωστρέφειας έχει αυτά τα αποτελέσματα. Να εκτρέφει «συνδικαλιστικά πυροτεχνήματα» της τελευταίας στιγμής. 

Ο Θανάσης Αλεξόπουλος είναι ένας νέος επαγγελματίας, μαχόμενος δικηγόρος, που διαθέτει μαχητικότητα και σθένος .
Στη δράση του και τις ιδέες του διακρίνουμε το απαιτούμενο μείγμα  πολιτικής  και συνδικαλισμού.
Έχει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις και θέσεις , αλλά δεν υποτάσσει σε αυτές τις συνδικαλιστικές του επιδιώξεις.

Το ψηφοδέλτιο, του οποίου ηγείται είναι νεανικό και πολύχρωμο. Η  γυναικεία παρουσία  σε αυτό είναι αυξημένη ως ένδειξη αναγνώρισης του ρόλου της γυναίκας –δικηγόρου στο συνδικαλισμό.
Τα άτομα που το συγκροτούν έχουν αγωνιστεί στην πράξη για τους δημοκρατικούς θεσμούς, συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, έχουν δώσει μάχες κατά του «ρατσισμού», αγωνίζονται για τη γυναικεία χειραφέτηση αγωνίζονται για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όποιες άμισθες δημόσιες θέσεις έχουν καταλάβει, εκφράσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα πλέον αδύναμα μέλη της κοινωνίας, στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη , ανοίγουν με την επιστημοσύνη τους δρόμους στην απονομή της δικαιοσύνης στις νέες συνθήκες, συμμετέχουν σε πολύμορφες κοινωνικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες  και γενικότερα αποτελούν υποδείγματα συναδέλφων που έχουν ως  Ευαγγέλιο την επαγγελματική δεοντολογία  και την επαγγελματική αξιοπρέπεια σε συνδυασμό με σεβασμό στους πελάτες τους!

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,

Δεν λειτουργεί η  Δημοκρατία χωρίς να λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Δεν λειτουργεί η  Δικαιοσύνη , χωρίς δικηγόρους, αξιοπρεπείς και μαχητικούς , με γνώση και επάρκεια στην υπηρεσία των πολιτών .
Και δικηγόροι αξιοπρεπείς και μαχητικοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μεμονωμένα, παρά μόνο μέσα από Συλλόγους δημοκρατικά διαρθρωμένους, αποτελεσματικούς , εξωστρεφείς και σε σύνδεση με την υπόλοιπη κοινωνία, της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα.

Στις 26 και 26 Νοεμβρίου καλούμαστε όλοι και όλες να δώσουμε το παρόν στις κάλπες για έναν τέτοιο Σύλλογο, το Σύλλογο που μας αξίζει.
Αλλά και να εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε τη μάχη  και μετα τις εκλογές για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
                     Θεσσαλονίκη, 25.11.2017

















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!