Καταλονία: Προφυλακιστέοι χωρίς εγγυήσεις οκτώ από τους υπουργούς του Πουτζντεμόν

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η κρίση στην Ισπανία με το δικαστικό της μέρος να βρίσκεται στο επίκεντρο αφού προφυλακιστέοι κρίθηκαν οκτώ πρώην υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, χωρίς δυνατότητα εγγυήσεων.

 

Συγκεκριμένα, την προφυλάκιση των πρώην υπουργών, της διαλυμένης πλέον τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας , διέταξε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας, ενώ εκκρεμεί και πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και για τον Κάρλες Πουτζντεμόν.

 

Η Ισπανίδα δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση ων αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας δεν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε πηγή του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον προσωρινά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό το ένταλμα να εκδοθεί αύριο Παρασκευή.


Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia δημοσίευσε ότι η δικαστής είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης. «Το ένταλμα πιθανότατα θα εκδοθεί την Παρασκευή», δήλωσε η πηγή που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

 

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο Πουτζντεμόν εγκατέλειψε την Ισπανία πριν ημέρες και επανεμφανίστηκε στις Βρυξέλλες την Δευτέρα, την ίδια δηλαδή ημέρα που η Εισαγγελία ανακοίνωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

 

Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν 13 ακόμη πρώην υπουργούς εκ των οποίων οι 4 δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε τους 14 κατηγορούμενους να λογοδοτήσουν, αλλά από αυτούς, μόνο εννέα εμφανίστηκαν στην ακρόαση της Πέμπτης, ενώ στον ένατο από τους πρώην υπουργούς που εμφανίστηκαν, το δικαστήριο επέβαλε εγγύηση 50.000 ευρώ.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!