Συνεχίζονται οι ουρές ακόμη και για ένα απλό εισιτήριο

Ενδεικτική είναι η εικόνα απ΄ τον σταθμό των Αμπελοκήπων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όπου είχαν δημιουργηθεί ουρές όχι μόνο στο εκδοτήριο αλλά και στους αυτόματους πωλητές με αποτέλεσμα να πρέπει να υποστεί κανείς ταλαιπωρία ακόμη και για την έκδοση ενός απλού εισιτηρίου.

Ουρές σχηματίστηκαν και σε άλλους σταθμούς του μετρό όπως στον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Παρασκευή και την Ομόνοια.

Στο μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν πιλοτικά οι μπάρες εισόδου σε ορισμένους σταθμούς (Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος) και έως τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο σύστημα, οπότε υποχρεωτικά θα χρειάζεται το εισιτήριο για να περάσει κάποιος την μπάρα.

Ο ΟΑΣΑ, προτρέπει το επιβατικό κοινό στην αγορά προϊόντων με πολλά εισιτήρια, είτε μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket), είτε μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας (ATH.ENA Card), ώστε να επωφεληθεί από τη νέα εκπτωτική πολιτική, εξοικονομώντας χρόνο.

Για παράδειγμα:

-Την αγορά των 10+1 εισιτηρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 11 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, αποτελώντας τη φθηνότερη επιλογή.

-Την αγορά του 5πλού εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,30 ευρώ, αποτελώντας τη δεύτερη φθηνότερη επιλογή.

-Την αγορά του 2πλού ενιαίου εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 2 διαδρομές (μετ’ επιστροφής). Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,35 ευρώ.

Παράλληλα, για τους μεμονωμένους ή περιστασιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν ολόκληρο κόμιστρο, προτείνεται, ακόμη, η προμήθεια ανώνυμης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της με αποθηκευμένη αξία.

Για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (άτομα ηλικίας άνω των 65, πολύτεκνοι, νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών, φοιτητές) συστήνεται η προμήθεια προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα», είτε από το διαδίκτυο (HYPERLINK "http://www.athenacard.gr" www.athenacard.gr).

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (ATH.ENATicket), όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENACard) είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε οι επιβάτες καλούνται να τα επαναχρησιμοποιούν και να μην τα πετούν.

Τέλος, όσοι έχουν ακόμη απόθεμα χάρτινων εισιτηρίων μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικά  έως το τέλος του έτους 2017


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!