Γ. Λίλτσης: «Ο δήμος Παύλου Μελά χρειάζεται σύγχρονα αστυνομικά τμήματα για να προστατεύονται οι πολίτες»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Λίλτσης: «Ο δήμος Παύλου Μελά χρειάζεται σύγχρονα αστυνομικά τμήματα για να προστατεύονται οι πολίτες»

Με αφορμή την αύξηση των φαινομένων εγκληματικότητας στον δήμο Παύλου Μελά που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος δήμαρχος, γιατρός και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά», Γιώργος Λίλτσης δήλωσε:

«Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά  γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών εγκληματικότητας. Η κατάσταση στο δήμο μας έχει ως εξής: δρόμοι χωρίς φώτα, αρκετά παραβατικά στοιχεία και ανυπεράσπιστοι πολίτες. Ολόκληρος ο δήμος Παύλου Μελά στον οποίο κατοικούν 120.000 άνθρωποι, εξυπηρετείται από ένα μόλις αστυνομικό τμήμα, αυτό της Πολίχνης.

Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου μας σύμφωνα με πληροφορίες της παράταξής μας δεν προέβαλε και την... μεγαλύτερη αντίσταση όταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τον... δικό του «Καλλικράτη» που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αστυνομικών τμημάτων και πιο συγκεκριμένα την κατάργηση του ΙΖ’ Αστυνομικού Τμήματος της Σταυρούπολης.

Ολόκληρος ο δήμος Παύλου Μελά εξυπηρετείται από το Αστυνομικό τμήμα Πολίχνης, που βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή. Στεγάζεται στο χώρο των πρώην εργατικών κατοικιών, σημείο που μπορεί κανείς να προσεγγίσει μόνο με ΙΧ αυτοκίνητο, όχι με την αστική συγκοινωνία πόσω μάλλον πεζός.

Επιπλέον, το εν λόγω αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στα όριά του. Διαθέτει μόλις ένα όχημα για την αστυνόμευση σε όλες της δημοτικές ενότητες του δήμου μας, είναι υποστελεχωμένο, ενώ αντίστοιχη εικόνα εμφανίζουν και οι μηχανές που χρησιμοποιούν οι άνδρες που υπηρετούν εκεί.

Οφείλει ο δήμαρχος να απαιτήσει από το κράτος τα μέγιστα για την προστασία των δημοτών. Είναι χρέος του προς όλους τους πολίτες να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κεντρική εξουσία και να διεκδικήσει πόρους, καλύτερες εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές προκειμένου ο δήμος Παύλου Μελά να διαθέτει σύγχρονα αστυνομικά τμήματα με επαρκές προσωπικό που θα προστατεύει τους δημότες μας και την περιουσία τους από κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Είναι χρέος του δημάρχου και της διοίκησής του να βάλει τέλος στην ανομία που καθημερινά συναντάμε εντός των ορίων του δήμου μας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!