Το "μεγαλοπρεπές" διαζύγιο της Βίκυς Σταμάτη

Με δύο χαρακτηριστικές κινήσεις που αντανακλούν ξεκάθαρα τον τρόπο κοινωνικής και προσωπικής συμπεριφοράς της νεόπλουτης πρώην κυρίας υπουργού, η Βίκυ Σταμάτη συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, θα μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, μαζί με την Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ ο Άκης θα εκτίσει το επόμενο μέρος της ποινής του όχι στη γνώριμη για αυτόν πτέρυγα του Κορυδαλλού, αλλά στις φυλακές Χαλκίδας.


Εισερχόμενη στο αστυνομικό όχημα η Βίκυ Σταμάτη προέβη στη χαρακτηριστική κίνηση προέκτασης του μεσαίου δαχτύλου προς τους δημοσιογράφους, αλλά προφανώς η χειρονομία δεν προοριζόταν μόνο σε αυτούς, αλλά και σε εκείνους που την καταδίκασαν για την από κοινού νομή των χρυσών μιζών που ο σύζυγος της συγκέντρωσε από τις αγορές αμυντικού υλικού, όσο ο ίδιος νεμόταν την εξουσία που είχε ως υπουργός αμύνης. 

​Η Βίκυ Σταμάτη θα μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, μαζί με την Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ ο Άκης θα εκτίσει το επόμενο μέρος της ποινής του όχι στη γνώριμη για αυτόν πτέρυγα του Κορυδαλλού, αλλά στις φυλακές ΧαλκίδαςΗ δεύτερη κίνηση της Βίκυς Σταμάτη να τυπώσει δελτίο Τύπου σε μορφή PDF και να το διανείμει μέσω διαδικτύου στα ΜΜΕ αντανακλούσε κι ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα της. Η κυρία Σταμάτη εξηγεί πως χωρίζει τον άνδρα της γιατί καταδικάστηκε δύο φορές, μόνο και μόνο επειδή φέρει το όνομά του. Ακόμα και οι συμμορίες, μεταξύ των μελών τους, έχουν έναν κώδικα τιμής. Η Βίκυ Σταμάτη από τον χλιδάτο γάμο στο Four Seasons των Παρισίων και τη συναγορά μετά του συζύγου της του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ταυτόχρονα με την επίδειξη πλούτου στα μαγαζιά του Κολωνακίου, είχε αποδείξει στην πράξη πως απολάμβανε τα παράνομα κέρδη του συζύγου της, τουλάχιστον όσο τα χαιρόταν και αυτός. 

Η κοινωνική κατακραυγή αλλά και τα καρφώματα από τους συνεργάτες του, κύριο Σμπώκο και κύριο Ζήγρα, καθώς και η οσμή του χρήματος μέσα από τις υπόγειες διαδρομές και των offshore και των τραπεζών, οδήγησε το ζεύγος του Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Έκτοτε η Βίκυ Σταμάτη χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να πετύχει ευεργετήματα του νόμου και να αποφυλακιστεί. Έφθασε μέχρι το Δρομοκαΐτειο και στις στημένες αποδράσεις, για να καταδείξει πως έπεσε από ψυχική ανισορροπία λόγω εγκλεισμου. Τελικά με τα πολλά τα κατάφερε. Και τώρα, μετά και τη δεύτερη καταδίκη, προβαίνει σε αίτηση διαζυγίου, προφανώς για να αποφύγει περαιτέρω εμπλοκές, δεδομένου, όπως όλοι γνωρίζουν, ότι έχει εντοπιστεί μόνο ένα μέρος του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε μεταξύ των εμπόρων όπλων και του τότε υπουργού Άμυνας.

Βρέθηκαν τα λίγα, και όχι τα πολλά, και αυτό το ξέρει και ο κύριος Τσοχατζόπουλος, και η κυρία Σταμάτη...

Η χειρονομία 

Στο σπίτι της στο Χαλάνδρι παρέμεινε κλειδωμένη για αρκετές ώρες η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.



Η σύζυγος του πρώην υπουργού αρνούνταν να βγει από το σπίτι της και δεν άνοιγε στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να τη συνοδεύσουν στη φυλακή.



Τελικά, μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων από το σημείο, η Βίκυ Σταμάτη αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της.



Βέβαια, δεν έλειψαν και οι άσεμνες χειρονομίες προς τους δημοσιογράφους οι οποίοι την περίμεναν κοντά στην είσοδο της οικίας της. 


Η αίτηση διαζυγίου

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε τη λύση του γάμου της, γιατί, όπως γράφει σε δελτίο Τύπου σε μορφή PDF που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, καταδικάστηκε δύο φορές διότι φέρει το όνομα του ανδρός της.

Λίγη ώρα μετά την είδηση της αίτησης διαζυγίου η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε με ταξί στο δικαστήριο. Η Βίκυ Σταμάτη κάθισε πίσω από τον πρώην υπουργό, με δύο σειρές καθισμάτων να τους χωρίζουν. Δεν αντάλλαξαν κουβέντα, ενώ όταν ο πρώην υπουργός αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν στο δικαστήριο πήγε να της μιλήσει.

Εκείνη όμως δεν σήκωσε καν τα μάτια και δεν του μίλησε. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επέστρεψε στο εδώλιό του και μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσπάθησε και πάλι να την προσεγγίσει. Η Βίκυ Σταμάτη γύρισε το κεφάλι της προς την άλλη κατεύθυνση και σηκώθηκε, και βγήκε από την αίθουσα.

Άλλη μια ιστορία που άρχισε με «γκλαμουριά», προκαλώντας το κοινό αίσθημα, και με χλιδάτους γάμους στο Παρίσι, τελειώνει άδοξα σε μια αίθουσα δικαστηρίου και στο κελί κάποιας φυλακής...

Ειδικότερα, η οκταετής κάθειρξη που επιβλήθηκε στη Βίκυ Σταμάτη φαίνεται πως τίναξε στον αέρα τον γάμο της με τον πρώην ισχυρό άνδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει λάβει τον δρόμο για τη φυλακή.

Υποστηρίζει σε δελτίο Τύπου του κ. Νίκου Αγαπηνού, ο οποίος ανέλαβε ως δικηγόρος την αίτηση διαζυγίου της, ότι έχει ηθική υποχρέωση να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια απέναντι στο μοναδικό παιδί της, προκειμένου να διαφυλάξει την ψυχή του αλλά και την οικογενειακή ισορροπία.

Όπως φαίνεται, η αίτηση διαζυγίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη, με τον πρώην υπουργό να δείχνει ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:



Στο Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή, αναμένοντας την απόφαση επί των αιτημάτων αναστολής της ποινής τους.

Την Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.





Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι εξής:

Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη
Αστέριος Οικονομίδης: 8 έτη κάθειρξη
Φρόσω Λαμπροπούλου: 12 χρόνια κάθειρξη - χωρίς ελαφρυντικό-
Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 κάθειρξη
Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη
Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη
Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη
Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 κάθειρξη
Νίκος Γεωργουλάκης: 6 κάθειρξη
Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη
Γκούντρουν Μολντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!