Δύο νέα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Δύο νέα «αγκάθια» ανέκυψαν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι το σωματείο εργαζομένων στον Ηλεκτρικό για να παρουσιάσει τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις τους.

Το πρώτο προέκυψε από τη χθεσινή παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, επέβαλε την προσωπική παρουσία των πολιτών στα εκδοτήρια, συμβάλλοντας στις τριτοκοσμικές ουρές αναμονής.

Το δεύτερο αφορά όσους έχουν μηναία κάρτα και χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τον προαστιακό, στα τμήματα από Μαγούλα έως Κορωπί και Αχαρνές-Αθήνα-Πειραιά, που είναι ενταγμένα στο σύστημα των αστικών μεταφορών.

Η απόφαση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη να παρατείνει τη διάρκεια των μηνιαίων καρτών έως τις 15 Νοεμβρίου άφησε ακάλυπτο τον προαστιακό, που έχει πλέον περάσει στους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους.

Η ιδιωτικοποίηση επιβάλλει την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον καταμερισμό των εσόδων, που δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, όπως επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός σε πρόσφατη δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» (30/10/2017).

Με το προηγούμενο καθεστώς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραλάμβανε από τον ΟΑΣΑ εισιτήρια και κάρτες που διέθετε στους επιβάτες από τα δικά της εκδοτήρια.

Ηταν μια συνεργασία μεταξύ δύο φορέων του Δημοσίου, η οποία λέγεται ότι ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για την εταιρεία του σιδηροδρόμου.

Χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο ΟΑΣΑ δεν της έχει παραδώσει προϊόντα κομίστρου και γι’ αυτό, από αύριο και μέχρι νεωτέρας, θα εκδίδει μηνιαίες κάρτες οι οποίες θα γίνονται αποδεκτές από όλα τα υπόλοιπα δημόσια μεταφορικά μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).

Διευκρινίζεται ότι δεν αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική και οι μηνιαίες κάρτες παραμένουν στα 30 ευρώ (15 ευρώ για όσους δικαιούνται έκπτωση) και στα 49 ευρώ (25 ευρώ με έκπτωση) για τις γραμμές του αεροδρομίου.

Θα γίνονται επίσης δεκτά τα χάρτινα εισιτήρια που εξακολουθούν να εκδίδονται από τα μηχανήματα και τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. Στο αστικό τμήμα του προαστιακού έχει εγκατασταθεί η υποδομή για επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, η οποία όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία με την πρώτη γνωμοδότησή της (20/1/2017) είχε βάλει «πάγο» στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, αλλά τον Αύγουστο έδωσε την έγκρισή της.

Το υπουργείο έδωσε χθες στη δημοσιότητα και τις δύο αποφάσεις της ανεξάρτητης αρχής και την καλεί αύριο σε δημόσια συνάντηση στην οποία θα πάρουν μέρος ο ΟΑΣΑ και η εταιρεία που έχει αναλάβει το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Από τα πολυσέλιδα νομικά κείμενα προκύπτει ότι οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν μέσω του διαδικτύου κωδικό πρόσβασης, αλλά οφείλουν να τον προσκομίσουν οι ίδιοι στα εκδοτήρια.

Πρόκειται για δυνατότητα που αξιοποιήθηκε στο σύστημα της υποβολής των στοιχείων με φάκελο για όσους ήθελαν να αποφύγουν τις ουρές.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!