Εκλογές Κεντροαριστεράς: Τί βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες

Συνεχείς είναι οι πολιτικές ζυμώσεις τους τελευταίους μήνες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στις 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των ενδοπαραταξιακών εκλογών, ενώ την επόμενη Κυριακή (19/11) θα γίνει ο δεύτερος γύρος.
Η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα αποφασίστηκε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούλιο που μας πέρασε, με τους μνηστήρες για την προεδρία του νέου πολυ-κόμματος να είναι αρκετοί. Οι υποψήφιοι έχουν εντείνει τον εκλογικό τους αγώνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η οπτική και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για τις εκλογές Κεντροαριστεράς.

Οι υποψήφιοι και το «ακλόνητο» φαβορί

Εννέα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου κόμματος μετά την απόσυρση για λόγους υγείας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα μέσα Οκτώβρη. Η Φώφη Γεννηματά, είναι το πρώτο φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες για να κερδίσει τις εκλογές τις Κεντροαριστεράς. Η νυν πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε από την αρχή με τον ρόλο του φαβορί και οι εταιρίες την αξιολογούν σταθερά σε απόδοση 1.60-1.65. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές στην Φώφη Γεννηματά δεν μεταβλήθηκαν ούτε μετά το πρώτο Debate των υποψηφίων το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, όπου και βγήκε η είδηση της συμφωνίας Γεννηματά-Θεοδωράκη περί μη διάλυσης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των ΔΗΣΥ και Ποταμιού αντίστοιχα.
Ως δεύτερο επικρατέστερο νικητή οι στοιχηματικές βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο ευρωβουλευτής είναι ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος για το νέο κόμμα και φαίνεται ότι έχει δυνατό «ρεύμα» στη νέα γενιά ψηφοφόρων. Ο Νίκος Ανδρούλακης τέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για μία διετία (2013-2015), ενώ στο παρελθόν έχει αμφισβητήσει ανοιχτά την Φώφη Γεννηματά. Στο 3.50 βρίσκουμε στον Stoiximan την απόδοση στον ευρωβουλευτή, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης στο 5.00. Ως Δήμαρχος Αθηναίων για δεύτερη σερί θητεία ο κος Καμίνης διαθέτει ένα σεβαστό ποσοστό βάσης στον Δήμο και έχει αρκετές πιθανότητες για να βρεθεί τουλάχιστον στον δεύτερο γύρο.
Εκλογές Κεντροαριστεράς Αποδόσεις
Επόμενος υποψήφιος βάσει σειράς αποδόσεων είναι ο αρχηγός του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. Οι trader του Stoiximan αξιολογούν στο 18.00 τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ στο 14.00 βρίσκουμε την τιμή για τον ίδιο στην Betshop. Ακολουθεί ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης (25.00), ενώ σε απόδοση 30.00 βρίσκουμε τον πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση.
Τη λίστα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο Απόστολος Πόντας, που είναι επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης». Οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι αποτελούν τα μεγάλα αουτσάιντερ της διαδικασίας με αποδόσεις που φτάνουν και ξεπερνούν το 100.00.

Τί δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές Κεντροαριστεράς

Τις αποδόσεις των εταιριών στοιχήματος «επιβεβαιώνουν» σε θεωρητικό επίπεδο και οι δημοσκοπήσεις. Όπως δείχνει έρευνα της Protata, η Φώφη Γεννηματά προηγείται για Πρόεδρος στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς με 25%, ενώ έπονται οι Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 11% στην πρόθεση ψήφου, ενώ με μόλις 0,5% λιγότερο ακολουθεί πίσω του ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες συγκεντρώνει ο Γιώργος Καμίνης (9%) και πιο πίσω ακολουθούν οι Γιάννης Μανιάτης με 6%, Γιάννης Ραγκούσης με 3%, ενώ στο 1% φτάνουν οι Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης. Τέλος, το ποσοστό στον Απόστολο Πόντα φτάνει μόλις στο 0,5%. Σημειώνεται δε, ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο σημαντικό 33%.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!