Στο Άμστερνταμ η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο άλλος είναι ο EBA (Εuropean Banking Authority). Φαβορί είναι η Φρανκφούρτη της Γερμανίας. H απόφαση θα ληφθεί σήμερα.

Ο ΕΜΑ είναι ένας αποκεντρωμένος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 1995 και κύρια ευθύνη του είναι η επιστημονική αξιολόγηση, εποπτεία και παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμακευτικών προϊόντων που αναπτύσσονται και προορίζονται για χρήση εντός της ΕΕ. «Ο ΕΜΑ προστατεύει τη δημόσια υγεία και την υγεία των ζώων στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, διασφαλίζοντας ότι όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και υψηλής ποιότητας. Καλύπτει μια αγορά άνω των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην ΕΕ», διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα του.

Διοικείται από ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για οργανισμό δικτύωσης, με δραστηριότητες που εμπλέκουν χιλιάδες εμπειρογνώμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι διεκπεραιώνουν το έργο των επιστημονικών επιτροπών του ΕΜΑ.

(AP Photo/Frank Augstein, File)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!